H κόντρα Κονδύλη – Μπελιά για τους πρόσφυγες, τα τρομολαγνικά δημοσιεύματα για το Ελληνικό και η ηχηρή απουσία της Μαρίας Ανδρούτσου




Kόντρα ανάμεσα στον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη και στην επικεφαλής του συνδυασμού Άνω κάτω στο Καλαμάκι (που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), Ελένη Μπελιά,  με αφορμή το μεταναστευτικό, ξέσπασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (20 Απριλίου).

Όλα άρχισαν όταν η Ελένη Μπελιά ρώτησε τον Ανδρέα Κονδύλη για τη συνάντηση που είχε με άλλους δημάρχους των Νοτίων Προαστίων, στο δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ελένη Μπελιά:

“Συναντηθήκατε με τους δημάρχους (Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Παλαιού Φαλήρου) και δεν καλέσατε την δήμαρχο Αγίου Δημητρίου να σας πει τις εμπειρίες της από τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων, στον Ασύρματο”.

Εμείς προτείνουμε να φιλοξενηθούν 50 πρόσφυγες στο κτήριο που βρίσκεται ανάμεσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στην Παιδόπολη, στο οποίο παλιά φιλοξενούνταν κακοποιημένες γυναίκες. Μπορούμε μάλιστα να καλέσουμε και  εθελοντές για να βοηθήσουν. Πείτε μας αν θα αντιδράσετε για το ενδεχόμενο εγκατάστασής τους στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα”.

Ανδρέας Κονδύλης:

“Δεν έχουμε πάρει καμία θέση για το μεταναστευτικό.Έγινε πράγματι συνάντηση αλλά δεν βγήκε ανακοίνωση (η κοινή ανακοίνωση βγήκε την επόμενη μέρα).

Μας κάλεσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε ως όμοροι δήμοι. Δεν ξέρω γιατί δεν προσκλήθηκε η Μαρία Ανδρούτσου. Όπως έχει πει και η ΚΕΔΕ, περιμένουμε την πρόταση της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και τότε θα πάρουμε και εμείς θέση.

Δεν είστε περισσότερο ευαίσθητοι από εμάς στο θέμα των προσφύγων κ.Μπελιά. Στη Γαλλία που σπούδαζα με φώναζαν “ο ξένος”. Έχω ο ίδιος εμπειρία και ευαισθησία για το θέμα. Δεν μετριέται ο βαθμός ευαισθησίας.”

Πράγματι είναι απορίας άξιον η απουσία της Μαρίας Ανδρούτσου από τη συγκεκριμένη συνάντηση. Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της δημάρχου Αγίου Δημητρίου έλεγαν ότι “η Μαρία δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά της με τρομολαγνικά και αστήριχτα δημοσιεύματα που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα” υπονοώντας την επένδυση στο Ελληνικό. “Ηθελημένα ή μη κάποιοι έχουν μπλεχτεί σε περίεργα παιχνίδια”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

“Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το πρώην αεροδρόμιο σε πρόχειρο χώρο εναπόθεσης ψυχών – θέλουμε ανάπτυξη”

Κάποιος, κάπου, κάποτε, είπε ότι θα γεμίσει πρόσφυγες, η Αθηναϊκή Ριβιέρα (VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.