Καθαρίσαμε το ρέμα της Πικροδάφνης! (VIDEO&EIKONEΣ)




Σήμερα, Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στα πλαίσια της δράσης “Let’s do it!” στον Άγιο Δημήτριο, συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου , συμπολίτες, αλλά και μαθητές του 7ου ΔΣ Αγίου Δημητρίου.
Σκοπός η συμμετοχή στη δράση που είχε οργανώσει η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Ασημακοπούλου Κατερίνα για να να καθαριστεί το ρέμα της Πικροδάφνης από σκουπίδια που απειλούν σοβαρά το οικοσύστημα.
Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια από τις πολλές που έγιναν σήμερα, την οποία ευχαριστηθήκαμε όλοι μας!

\

Σήμερα το πρωί όπως είχε προγραμματιστεί, μαζευτήκαμε στο τέρμα της οδού Ξάνθης εκεί που υπάρχει μια γέφυρα στο ρέμα της Πικροδάφνης κι άλλοι στο άλλο σημείο συνάντησης στον Αγιο Βασίλη όλοι όσοι είχαμε αποφασίσει να συμμετέχουμε στον καθαρισμό του, αλλά και να δώσουμε ένα μύνημα στην πολιτεία και σ’αυτούς που ισχυρίζονται ότι τον λίγο φυσικό πλούτο που έχουν οι πόλεις μας μπορούμε να τον χαρίσουμε στους μεγαλοεργολάβους. Η Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τα παιδιά της Υπηρεσίας Πρασίνου, η Γιάννα με την κόρη της την Αγγελική που ανυπομονούσε να καθαρίσει, αγόρια και κορίτσια, τα καταφέραμε.
Λογικά στο άλλο σημείο σίγουρα θα ήταν και η Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής και άλλος κόσμος που δεν γνωρίζω να αναφέρω.
Ένα μεγάλο μπράβο στη Δημοτική Αρχή και τους δημότες λοιπόν, που ξύπνησαν Κυριακάτικα πρωί πρωί γι’ αυτό το σκοπό. Ξέρετε,εμείς οι πολίτες έχουμε καθήκον να φροντίζουμε τον λιγοστό φυσικό πλούτο,να ευαισθητοποιούμε και να ενημερώνουμε όσους δεν γνωρίζουν και η πολιτεία – ως ωφείλει – πρέπει να είναι σύμμαχος στις ανάγκες αυτής της κατεύθυνσης ποιότητας της ζωής των πολιτών.
Δεν ήμασταν πολλοί. Κρίμα.
Αλλά ήμασταν αρκετοί για να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος καθαρισμού. Προσωπική ελπίδα μου είναι να καταφέρουμε να είμαστε τόσο ενωμένοι στο μέλλον, που αυτοί που θα μπορούν – σε ανάλογες περιπτώσεις – να είναι τόσοι πολλοί που να δικαιολογούν όσους δεν μπόρεσαν….
Ακολουθούν ντοκουμέντα ευχάριστα στο μάτι αλλά και δυσάρεστα. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας :

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.