“Ιπτάμενος και οικολόγος” – ο Δημοσθένης Δόγκας εκπέμπει SOS για την Υδρούσα – ζητά να μπει STOP στην επένδυση της Κατερίνας Λάσπα και του συζύγου της (ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)




Tη ματαίωση των σχεδίων “αξιοποίησης” και τον επανέλεγχο όλων των αδειών για το νησάκι Υδρούσα (Κατραμονήσι) που βρίσκεται ανοιχτά της Βούλας, ζητά o επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Βούληση” και πολιτευτής με τους ΑΝΕΛ,  Δημοσθένης Δόγκας.

Ο Δημοσθένης Δόγκας, πέταξε πάνω από το νησάκι και δημοσιoποίησε αεροφωτογραφίες από τις οποίες, όπως λέει, προκύπτουν παρεμβάσεις στο περιβάλλον.

Το νησάκι έχουν αγοράσει η Κατερίνα Λάσπα και ο σύζυγός της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημοσθένη Δόγκα:

Όπως αποκαλύπτουν οι αεροφωτογραφίες που τράβηξε με πρωτοβουλία του ο Δημοσθένης Δόγκας με διαφορά ενός έτους, από τον Απρίλιο του 2014 στον φετινό Απρίλιο 2015, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές του νησιού Υδρούσα (Κατραμονήσι), που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ακτή της Βούλας, έχουν προχωρήσει στην ανέγερση δύο μόνιμων κατασκευών επί του νησιού. Παράλληλα, δεκάδες σακούλες με σκουπίδια και μπάζα κατακλύζουν το έδαφος.

Στην πραγματικότητα, παρά τα πολυδιαφημισμένα “εγκαίνια” των εργασιών και της λειτουργίας του νησιού την 1η Μαΐου υπό τη νέα εμπορική φιλοσοφία των ανθρώπων που διεκδικούν την “αξιοποίησή” του, μόνο τα παραπήγματα που δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό σήμερα υπάρχουν πάνω στην Υδρούσα.

Μάλιστα, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες έχουν επικαλεστεί τη νομοθεσία για τα χιονοδρομικά κέντρα και την προστασία από χιονοστιβάδες και τις δασικές διατάξεις που προστατεύουν τους υλοτόμους, προκειμένου να βρουν “παραθυράκια” για την έκδοση των όποιων αδειών επικαλούνται. Την ίδια στιγμή, το ιδιοκτησιακό ακόμη καθεστώς του νησιού Υδρούσα είναι υπό αίρεση, παρά τις προβεβλημένες δηλώσεις των φερόμενων ως ιδιοκτητών σε μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνουμε τα εξής:
1. Η Υδρούσα προστατεύεται από Προεδρικό Διάταγμα του 2004 (ΦΕΚ 254/Δ/2004) που το χαρακτηρίζει “ζώνη απολύτου προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων”.

2. Το νησί διαθέτει ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο από σήραγγες και αποθηκευτικούς χώρους καθώς και άλλες υποδομές που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για στρατιωτικούς σκοπούς (πολυβολεία, οχυρωματικά έργα, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων).

3. Στην απέναντι από το νησί ακτή, δίπλα στο Β’ αλίπεδο Βούλας βρίσκεται βυθισμένο ένα αρχαίο λιμάνι, υπογραμμίζοντας και από μια άλλη άποψη τον ευρύτερο σημαντικό αρχαιολογικό χαρακτήρα της περιοχής.

4. Η τοπική κοινωνία, διά των συλλογικών φορέων της, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς και οι εξωραϊστικοί σύλλογοι της περιοχής, έχουν εκφράσει επανειλημμένα με ομόφωνες αποφάσεις την κάθετη αντίρρησή τους με τα επενδυτικά σχέδια που θα αλλοιώσουν το σημερινό φυσικό και παρθένο χαρακτήρα του νησιού.

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από σειρά διαφημιστικών δημοσιευμάτων!

Ζητάμε λοιπόν τη ματαίωση όλων των σχεδίων “αξιοποίησης” που με πλήθος οικοδομικών παρεμβάσεων θα επιφέρουν ανεπίστρεπτες βλάβες στο φυσικό και δασικό τοπίο.

Ζητάμε τον επανέλεγχο όλων των αδειών που τυχόν έδωσαν δημόσιες υπηρεσίες, όπως το Δασαρχείο.
Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους σε εγρήγορση.

Το νησί Υδρούσα από ψηλά τον Απρίλιο του 2014
Το νησί Υδρούσα από ψηλά την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η Κατερίνα Λάσπα και ο σύζυγός της αγόρασαν την Υδρούσα:”Είμαστε πανέτοιμοι με τις άδειες και θα ξεκινήσουμε από την 1η Μαΐου”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.