Οι νέοι έπαιξαν την “Επιστροφή της Γηραιάς Κυρίας”




Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Ολυμπίας 5 έγινε η πρεμιέρα της εφηβικής σκηνής της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης με το έργο «Η Επιστροφή της Γηραιάς Κυρίας» του Φρ. Ντύρενματ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπιτσακάκη.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γκύλεν, μια κωμόπολη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη, που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, η ανεργία καλπάζει, όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος, οι αρχές του τόπου και οι απλοί πολίτες είναι σε απόγνωση. Ξαφνικά, μια ελπίδα. Η Κλαίρη Τσαχανασιάν, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, που επισκέπτεται έπειτα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας τη γενέτειρά της, θα μπορούσε με μια δωρεά να σώσει την πόλη. Η δισεκατομμυριούχος δέχεται να βοηθήσει, θέτοντας όμως έναν απροσδόκητο όρο… Οι κωμικοτραγικές σκηνές που ακολουθούν θα δείξουν πόσο δοκιμάζονται οι συνειδήσεις όταν πιέζει η ανάγκη.

Η προσέλευση του κόσμου και τις τρεις ημέρες ήταν μεγάλη και το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από κατοίκους της πόλης μας και όχι μόνο. Ανταμείφθηκαν όμως όλοι με τον καλύτερο τρόπο, πράγμα που φάνηκε από το δυνατό χειροκρότημα που συνόδευε τις ατάκες των παιδιών κατά τη διάρκεια του έργου καθώς και από τις κριτικές που απέσπασαν τόσο τα παιδιά όσο και η δασκάλα αργότερα.

Η σκληρή δουλειά όλης της χρονιάς και η καλή συνεργασία παιδιών και δασκάλας είναι κάποια από τα βασικά συστατικά της θεατρικής τέχνης που δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα. Το έργο είναι αρκετά μεγάλο και βαρύ αλλά οι έφηβοι απέδωσαν άψογα τους ρόλους τους και με ευαισθησία πέρασαν πολλά μηνύματα στους θεατές μικρούς και μεγάλους.

Είναι ευχής έργο, παρόλο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ασχολούνται με τη θεατρική τέχνη και να εκφράζονται μέσα απ΄ αυτήν.

Η παράσταση είναι συνολική δουλειά του πολιτιστικού και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, μιας και το υπέροχο σκηνικό το φιλοτέχνησε ο Μπάμπης Χολετσίδης

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.