Ανδρέας Κονδύλης: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς άδεια λειτουργίας η “Ακτή του Ήλιου” (VIDEO)




Κινδυνεύει να μείνει χωρίς άδεια λειτουργίας η “Ακτή του Ήλιου”. Που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει εισιτήριο και όλοι, δημότες και μη, θα μπορούν να μπαίνουν  ελεύθερα στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου, για να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Ήδη η επιχείρηση τοποθετεί ομπρέλες για να λειτουργήσει η πλαζ μέσα στον Μάϊο αλλά ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν κατηγορηματικός:

“Δεν πρόκειται να δοθεί από το δήμο Αλίμου άδεια λειτουργίας, αν δεν συνεδριάσει η Επιτροπή Ελέγχου Ακτής Αλίμου (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ)”

Στην Επιτροπή Ελέγχου Ακτής Αλίμου, συμμετέχουν εκτός από τους δημοτικούς παράγοντες και εκπρόσωποι της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ) από την οποία οι επιχειρηματίες της “Ακτής του Ήλιου”, Κωνσταντίνος Βίγγος και Νικόλαος Φιλίππου, έχουν νοικιάσει την παραλία. Λόγω όμως των πρόσφατων αλλαγών, η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να στείλει εκπροσώπους και έτσι ο Δήμος δεν μπορεί να χορηγήσει άδεια λειτουργίας.

Ο Ανδρέας Κονδύλης τόνισε τα εξής στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

“H ETAΔ λόγω της συγχώνευσης με την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ δεν μπορεί να στείλει εκπροσώπους. Ενημέρωσα τον επιχειρηματία και του είπα αυτό που λέω εδώ στο σώμα,  ότι εφόσον δεν οριστούν εκπρόσωποι από την ΕΤΑΔ και εφόσον δεν συγκληθεί και δεν συνεδριάσει η Επιτροπή Ελέγχου Ακτής Αλίμου (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ), δεν πρόκειται να χορηγηθεί, εκ των πραγμάτων δηλαδή, άδεια λειτουργίας της “Ακτής του Ήλιου”από το Δήμο μας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτούμε και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, να λειτουργήσει η “Ακτή του Ήλιου” ούτε μία μέρα με εισιτήριο οργανωμένα, χωρίς να έχει πάρει τη σχετική άδεια λειτουργίας από το Δήμο.

Συνεπώς προϋπόθεση για να ξεκινήσουν να πληρώνουν οι μη δημότες εισιτήριο και να μπαίνουν δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας τους οι δημότες, είναι η χορήγηση άδειας από την ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ.

Αν δεν χορηγηθεί άδεια όλος ο κόσμος θα μπαίνει στην “Ακτή του Ήλιου” δωρεάν. Ξεκάθαρα πράγματα τα έχω πει και στους επιχειρηματίες για να μην διαμαρτύρονται. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Ακτής Αλίμου (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ) δεν λαμβάνονται με ομοφωνία, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας. Μία απόφαση χρειάζεται μόνο ομοφωνία, αυτή της χορήγησης άδειας λειτουργίας. ‘Ολες οι υπόλοιπες αποφάσεις είναι κατά πλειοψηφία”.

Επιτροπή Ελέγχου Ακτής Αλίμου (ΕΠ.ΕΛ.ΑΚ)

Τακτικά μέλη

Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος – Πρόεδρος

Αναστασία Σιμητροπούλου

Ιωάννης Πέτσας

Αναπληρωματικά μέλη:

Δημήτριος Γιαννακόπουλος

Παναγιώτα Προυντζοπούλου

Δήμητρα Κλεώπα – Μπίσμπα

Ήδη όπως βλέπουμε στη σημερινή φωτογραφία του Ηλία Πιερράκου, στην Ακτή του Ήλιου, έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.