Στη Γλυφάδα το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών – Δήλωσαν έτοιμοι οι διεκδικητές του Κυπέλλου




To “Μάκης Λιούγκας” της Γλυφάδας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών, με την παρουσία του Ελληνικού, του Πρωτέα Βούλας, της Τερψιθέας και της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου. Μία μέρα πριν το τζάμπολ όμως, προηγήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γλυφάδας. Εκεί, το “παρών” έδωσαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου, Περικλής Δορκοφίκης, όπως επίσης οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων διεκδικητών.

Σας καλωσορίζουμε στον 16ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι ευτυχία και χαρά το ότι θα γίνει στην Γλυφάδα με την φιλοξενία και συνεργασία του Δήμου. Συμπτωματικά τρεις ομάδες είναι από την περιοχή, ενώ έχουμε και την ευτυχία να μετέχει μια ομάδα από τον Βορρά, η οποία με μεγάλη αξιοπρέπεια και προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες διατηρείται και συμμετέχει στην κατηγορία. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση και τα παιχνίδια θα είναι πολύ καλά. Εμείς ως ομοσπονδία και ο Δήμος θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην διοργάνωση, ώστε να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή του γυναικείου μπάσκετ.

Το γυναικείο μπάσκετ δικαιούται τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Είναι ένα κομμάτι που προσπαθούμε και πρέπει να αναπτύξουμε περισσότερο. Θέλουμε να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες, ώστε να ασχοληθεί περισσότερος κόσμος με το γυναικείο μπάσκετ, περισσότερα κορίτσια και να δυναμώσουν και οι ομάδες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος.

Μετά από πολλά χρόνια η κρατική τηλεόραση θα καλύψει την τελική φάση. Θα μεταδώσει απευθείας δύο παιχνίδια τον τελικό και έναν από τους δύο ημιτελικούς και τα άλλα δύο μαγνητοσκοπημένα. Είναι μεγάλη επιτυχία το ότι θα μεταδοθούν οι αγώνες πανελλαδικά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για αυτή την διοργάνωση“, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αριστείδη Γολέμη, την ώρα που ο Περικλής Δορκοφίκης πρόσθεσε:

Εργαστήκαμε με ζήλο και προθυμία ώστε το φάιναλ φορ να είναι το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ… Είναι πολύ μεγάλη η χαρά να φιλοξενούμε τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, στην κορυφαία εκδήλωση που γίνεται στην πόλη μας. Είναι ιδιαίτερη η ευθύνη και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της  ομοσπονδίας και του κοινού. Εύχομαι και στις τέσσερις ομάδες να έχουν την υγεία τους και ο καλύτερος να κερδίσει. Θέλω να καλέσω τον κόσμο της πόλης να έρθει στο γήπεδο και να απολαύσει όμορφο θέαμα. Ευχαριστώ τον κύριο Γολέμη για την άψογη συνεργασία και τους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν τρέξει πολύ για να γίνει αυτή η διοργάνωση“.

Το καρέ των προπονητών

Από την πλευρά των προπονητών, πρώτη πήρε τον λόγο η Ελένη Καφαντάρη (Αναγέννηση Ν. Ρυσίου), η οποία δήλωσε: “Ευχαριστούμε τον Δήμο και την ΕΟΚ. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και τον δικό μας Δήμο μήπως αναλαμβάναμε να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε η πιο άπειρη ομάδα, ωστόσο, αυτό δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Δεν υπάρχουν αουτσάιντερ. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε ως εδώ και υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά για να κρατήσουν την ομάδα σε καλό επίπεδο. Εχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Στην κανονική διάρκεια τερματίσαμε στην τέταρτη θέση και είμαστε και στο φάιναλ φορ. Το γεγονός αυτό και μόνο αποτελεί επιτυχία. Μας βοήθησε βέβαια και η τύχη, όπως βέβαια και την Τερψιθέα, που μας έφερε στην κλήρωση αντίπαλους. Είμαστε προετοιμασμένοι. Εχουμε ένα καλό σύνολο, μια δεμένη ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στον τελικό. Όπως ειπώθηκε όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο. Αν περάσουμε στον τελικό θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό“, ενώ η Ελένη Καπογιάννη (Ελληνικό) πρόσθεσε:

Ευχαριστούμε όλους όσοι δούλεψαν για την διοργάνωση. Εύχομαι να ανταποδώσουμε παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα στο παρκέ ώστε να διαφημίσουμε το γυναικείο μπάσκετ. Το φάιναλ φορ είναι γιορτή. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να το χαρούμε. Είναι ο θεσμός εκπλήξεων, καθώς δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Πρωτέας είναι έμπειρη ομάδα με έμπειρες αθλήτριες και προπονητικό επιτελείο. Με σεμνότητα σοβαρότητα και πίστη θα παλέψουμε για να περάσουμε στον τελικό“.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κτιστάκης (Πρωτέας Βούλας) υποστήριξε: “Ο Περικλής Δορκοφίκης είναι μπασκετάνθρωπος και ότι καλύτερο για να φέρει πέρας αυτή την  αποστολή. Ευχαριστώ ομοσπονδία και όλους όσοι που δούλεψαν για να φέρουν αυτό το φάιναλ φορ σε πέρας. Ο Πρωτέας συμμετέχει για τρίτη φορά σε φάιναλ φορ και θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ στον Αλέκο Δάγλα, ο οποίος ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα ως εδώ. Κάθε ομάδα θα διεκδικήσει με ίσες πιθανότητες τον τίτλο και όλες ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν.

Εχουμε μια μεγάλη απώλεια, την Ολγα Χατζηνικολάου, όμως, ο τραυματισμός της μας έχει συσπειρώσει και όλοι θα παλέψουμε να καλύψουμε κενό και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα θα γίνει πολύ δυνατό παιχνίδι. Το Ελληνικό είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη σταθερότητα και διακρίνεται σε όλους τους τομείς στατιστικά. Αυτό όμως αποτελεί πρόκληση για εμάς. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και αυτό το φάιναλ φορ να αποτελέσει διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ που δεν έχει την πρέπουσα δημοσιότητα“, με τον Στέφανο Παπασπυριδάκο (Τερψιθέα) να καταλήγε:

“Ευχαριστώ τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, το Περικλή Δορκοφίκη και την  ομοσπονδία… Είναι σημαντική η αγάπη που δείχνει ο Δήμος για την ομάδα μας, η οποία αποτέλεσε το κίνητρό του για να διεκδικήσει αυτή την διοργάνωση. Εύχομαι να γίνουν τέσσερα δυνατά παιχνίδια που θα τα χαρεί ο κόσμος. Κάναμε μια μαγική αγωνιστικά χρονιά, η οποία όμως είχε και πολλά προβλήματα. Στόχος μας ήταν η παραμονή και τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενοι που θα δώσουμε το παρών σε αυτή την διοργάνωση. Είναι η πρώτη φορά που μετέχουμε σε φάιναλ φορ και θέλουμε εκτός των άλλων με την παρουσία μας σε αυτό να δώσουμε κίνητρο σε μικρότερα κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα. Θέλουμε όλοι μαζί να χειροκροτήσουμε αυτή προσπάθεια ώστε μελλοντικά να γίνουν ακόμη καλύτερες διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία  σε όλες τις ομάδες και σύντομα να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη και στο πρωτάθλημα. Το γυναικείο μπάσκετ το αξίζει”.

Η άποψη των αρχηγών

Όσον αφορά τις αρχηγούς, η Ανθή Μπαλτά (Ελληνικό) είπε πως “ήμασταν και στο περσινό φάιναλ φορ που διοργανώθηκε στην Κω και θέλω να πιστεύω πως το κλίμα θα είναι το ίδιο όμορφο και φέτος. Ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο, να δει ο κόσμος ωραίο μπάσκετ και στο τέλος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ολοι φωνάζουμε πως το γυναικείο μπάσκετ δεν έχει την απαιτούμενη προβολή. Εύχομαι ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό μας στην προσπάθεια που κάνουμε και να γεμίσει το γήπεδο. Δεν θα κρυφτούμε,  στόχος μας είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Το έργο μας είναι δύσκολο. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που κρύβει εκπλήξεις. Ο ημιτελικός είναι ένας αγώνας στον οποίο δεν υπάρχει αύριο. Είμαστε προετοιμασμένοι και θέλω να πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα περάσουμε στον τελικό. Καλή επιτυχία σε όλους και να κερδίσει ο καλύτερος“, με τη Δήμητρα Μπαρμπερίδου (Πρωτέας Βούλας) να προσθέτει:

Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως πριν από δύο χρόνια ο Πρωτέας κατέκτησε ως ομάδα της Α2 το Κύπελλο. Έχουμε δύσκολο έργο. Παίζουμε με την πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα. Η απουσία της Χατζηνικολάου κάνει πιο δύσκολο το έργο μας. Εχουμε δουλέψει πολύ… Πιστεύω στην ομάδα μου, στους προπονητές μου και στη νίκη που θα μας δώσει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Προσκαλώ όσους αγαπούν γυναικείο μπάσκετ να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια όλων“.

Από την πλευρά της, η Άννα Μούρτου (Αναγέννηση Ν.Ρυσίου) είπε: “Είναι η πρώτη φορά που το Ρύσσιο λαμβάνει μέρος σε φάιναλ φορ.  Ευχαριστούμε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από όλο αυτό, τον κ.Δημήτρη Ασημόπουλο. Εύχομαι να γίνει μια γιορτή και να κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο“, και η Ναυσικά Σταυρίδου (Αναγέννηση Ν. Ρυσίου) πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στην γιορτή γυναικείου μπάσκετ. Εύχομαι να αποτελέσει την αρχή, προκειμένου μελλοντικά να αναδειχθεί και να προβληθεί. Επίσης, εύχομαι του χρόνου να είναι όλα τα παιχνίδια τηλεοπτικά. Θέλουμε να ασχοληθούν περισσότερα κορίτσια με το γυναικείο μπάσκετ, αλλά και περισσότεροι παράγοντες και κόσμος. Η ομάδα μου είναι για πρώτη φορά στο φάιναλ φορ. Είμαστε το αουτσάιντερ αυτού του θεσμού, όμως αφού είναι ο θεσμός των εκπλήξεων εύχομαι να είμαστε εμείς η έκπληξη“.

Τέλος, η Μαριάνα Αξιοπούλου (Τερψιθέα) υποστήριξε: “Ως εν μέρει διοργανώτρια ομάδα, έχουμε μια ευθύνη παραπάνω να καλωσορίσουμε υπόλοιπες ομάδες. Είναι ευθύνη και τιμή να δίνεις το παρών σε φάιναλ φορ και είναι ο λόγος που θα αγωνιστούμε. Θέλουμε να τιμήσουμε την ομοσπονδία που κάνει το καλύτερο που μπορεί. Την Γλυφάδα που μας στηρίζει με αυτό τον τρόπο και μας βοηθά να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Όταν μπαίνεις στο παρκέ θέλεις να κερδίσεις και το ίδιο θέλουμε και εμείς. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας και στο τέλος να φύγουμε με συναισθήματα και εικόνες που δεν σου συμβαίνουν συχνά στην καριέρα σου“.

Το πρόγραμμα του Final FourΠαρασκευή 13 Μαρτίου

Αναγέννηση Νέου Ρυσίου – Τερψιθέα (16:30)

Ελληνικό – Πρωτέας Βούλας (19:00)

 

Κυριακή 15 Μαρτίου

Μικρός τελικός (14:00)

Μεγάλος τελικός (17:00)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.