“Όχι στη δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου για την ανέγερση επισκοπείου”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας στις 16 Φεβρουαρίου 2015, οι δημοτικές παρατάξεις του κ. Παπανικολάου, της κα Αθηνάς Λυγνού και του κ. Βοργιά ψήφισαν, κατόπιν εισηγήσεως του κ. Δημάρχου, τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης, με σκοπό την ανέγερση κτιρίου, οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ευρισκομένου μεταξύ των οδών Βουλιαγμένης, Αλκιβιάδου και Αγησιλάου προς την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης προς στέγαση της έδρας της.

Η παράνομη αυτή απόφαση η οποία συνιστά ευθεία καταστρατήγηση του αρ.185 του ν. 3463/2006, καθώς είναι δυνατή η παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος προς ΝΠΔΔ μόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και για κοινωφελείς δραστηριότητες η οποία και καταψηφίστηκε τόσο από την παράταξή μας όσο και από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας συνιστά πρόκληση του δημοσίου αισθήματος υπό τα δεδομένα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της χώρας μας.

Ειδικότερα, η Ιερά Μητρόπολη στεγάζεται από ιδρύσεως της, Δεκέμβριο του 2002, σε κτήριο επί της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Ασκληπιείου Βούλας. Συνεπώς, ουδεμία έκτακτη ανάγκη ικανοποιείται με την ως άνω απόφαση. Ακολούθως, ακόμα κι αν κρίνεται τόσο απαραίτητη η μετεγκατάσταση των γραφείων της Μητροπόλεως στο Δήμο Γλυφάδας, θα μπορούσε να γίνει χρήση των απεριόριστων χώρων (σχεδόν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο) του ακινήτου, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, επί της οδού Γούναρη, γνωστό ως το «Σπίτι της Στοργής». Τη λύση αυτή μάλιστα είχε προκρίνει και δρομολογήσει ήδη η παράταξή μας, κατά τη διάρκεια της θητεία μας στο δημαρχιακό θώκο, σε σύμπνοια, συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η λήψη απόφασης από τη δημοτική αρχή, την παράταξη της κα Λυγνού και του κ. Βοργιά για την δωρεάν παραχώρηση ενός ακινήτου, ιδιαίτερης εμπορικής κι όχι μόνο αξίας, συνιστά ελάττωση της περιουσίας του Δήμου, απεμπόληση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας επ’ αυτού, καθώς η παραχώρηση για αόριστο χρόνο με δυνατότητα ανέγερσης κτηρίου από τη Μητρόπολη εκμηδενίζει τις πιθανότητες επιστροφής του ακινήτου στο Δήμο Γλυφάδας και αξιοποίησης αυτού με σκοπό την αύξηση των δημοτικών εσόδων προς ωφέλεια δημιουργίας κοινωνικών δομών και σχετικών παροχών προς τους δημότες που τόσο δοκιμάζονται καθημερινά στην παρούσα ζοφερή οικονομική συγκυρία.

Δυνατή Γλυφάδα – Dynati Glyfada

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.