Οι Αρκάδες Ηλιούπολης τίμησαν τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Στις 24 Μαρτίου 2015 το απόγευμα ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821.
Με την παρουσία αρκετών Αρκάδων έγινε στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης, επιμνημόσυνη δέηση με τον Αρκάδα πάτερ Παναγιώτη Τσουκαλά, πατέρα του μέλους του Δ.Σ. Ανδρέα Τσουκαλά. Ντυμένος Κολοκοτρώνης ο Αρκαδολάτρης Κος Ξεπαπαδάκος Αντώνης. Έγινε κατάθεση στεφάνου από το Πρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Αντζινά. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης με θέμα “Τουρκοκρατία – 1821 – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” !!! Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πάνος Αναγνωστόπουλος ο οποίος μετά τα προκαταρκτικά περί του θέματος της εκδήλωσης καλωσόρισε όλους και όλες για την τιμή που έκαναν με τη παρουσία στο Σύλλογο και ανέφερε τους επίσημα προσκεκλημένους, οι οποίοι ήταν:
Ø Ο ομιλητής της εκδήλωσης Κος Πραχαλιάς Γεώργιος από Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού – Ταγματάρχης – Τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών και υποψήφιος διδάκτορας Γεωπολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ø Ο Κος Ξεπαπαδάκος Αντώνιος ντυμένος ως Κολοκοτρώνης
Ø Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Σεφτελής Κώστας
Ø Ο πρώην Αντιδήμαρχος Κος Ευσταθίου Αναστάσιος
Ø Ο πρώην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Παπανικολάου Νικόλαος
Ø Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Γιαννόπουλος Παρασκευάς
Ø Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης Κος Κουρής Μιχάλης
Ø Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης Κα Δουβή
Ø Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης Κος Αντζινάς Γιάννης
Ø Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηλιούπολης Κος Πανταζόπουλος Δημήτριος
Ø Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δάφνης – Υμηττού , Εκδότης της Εφημερίδας «Αρκαδικοί Ορίζοντες» και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Υμηττού Κος Γιαννακούρας Δημήτριος
Ø Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Γλυφάδας Κος Τσιντής Νικόλαος
Ø Η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ηλιούπολης Κα Συνοδινού Γεωργία
Ø Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης Κος Μαρούλης Στέλιος
Ø Η Γενική Γραμματέας της Παγγορτυνιακής Ένωσης και Εκδότρια της εφημερίδας «Γορτυνία» Κα Καλύβα Πένυ
Ø Η ταμίας του Συλλόγου Ποντών Ηλιούπολης Κα Σαββίδου Βασιλική
Στην συνέχεια ο Γραμματέας κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κο Αντζινά Νικόλαο για έναν χαιρετισμό. Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τον εκλεκτό και υπέροχο ομιλητή μας Κο Πραχαλιά Γιώργο, για την τιμητική τους παρουσία στην εκδήλωση του Συλλόγου. Τόνισε δε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει να έχει ενεργή δράση με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες θα χρειαστούν την συμμετοχή όλων των Αρκάδων !!!
Ο Γεν. Γραμματέας στην συνέχεια αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία που λέγεται Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ακολούθησε η παρουσίαση βίντεο με θέμα “Τουρκοκρατία – 1821 – Θεόδ. Κολοκοτρώνης” , φτιαγμένο από τον ίδιο τον Γεν. Γραμματέα.
Μετά το τέλος του βίντεο προσεκλήθη στο βήμα υπέροχος ομιλητής μας Κος Γεώργιος Πραχαλιάς για την κεντρική ομιλία του με θέμα « Η γεωπολιτική ανάλυση της Επανάστασης του 1821 – Συμπεράσματα – Αναγωγή στο σήμερα ». Η Ομιλία του καθήλωσε τους παρευρισκομένους οι οποίοι στο τέλος ένθερμα το χειροκρότησαν κι έτρεξαν να του σφίξουν το χέρι και να τον συγχαρούν…
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος αφού κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης Κο Μαρούλη Στέλιο όπου βράβευσαν τον Πρόεδρο & το Δ.Σ. για την εντονη δραστηριότητά του. Ο Πρόεδρος τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δημιουργίες τους .
Η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης είχε γεμίσει τους με πίνακες ζωγραφικής στην οποία συμμετείχαν και δύο Αρκάδες ζωγράφοι.
Η εκδήλωση εστέφθη από απόλυτη επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της !!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.