Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αλίμου




Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς και 80 πολιτών,  με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση που παραχωρεί τις παραλιακές εκτάσεις της  Αττικής στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.». Παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα αναβολής απ’ όλους λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, προκειμένου να σχηματιστεί άποψη από τους νέους υπουργούς, το αίτημα απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο και το θέμα συζητήθηκε.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος, ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου οι οποίες περιλαμβάνουν το αίτημα να αναλάβουν οι δήμοι τη διαχείριση των παραλιών.

Ο δήμαρχος 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τον δημοτικό σύμβουλο της Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,Θάνο Ματόπουλο

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» ισχυρίστηκε πως η εταιρεία είναι κρατικός φορέας με αποτέλεσμα να μη θίγονται τα συμφέροντα του δημοσίου.

Οι συνήγοροι των εμπλεκόμενων Υπουργείων, (Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού) προέβαλαν το επιχείρημα ότι η ΚΥΑ εκφράζει τη βούληση των αρμοδίων υπουργών και ζήτησαν χρόνο για να μπορέσουν οι νέοι υπουργοί να εκφράσουν τη δική τους βούληση. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ότι, από τη στιγμή που η εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, η παραχώρηση δεν αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία. Παράλληλα αμφισβήτησε το έννομο συμφέρον όσων προσέφυγαν, ειδικά των πολιτών. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, ο οποίος όμως έκανε και ειδική μνεία στην ανάγκη διαφύλαξης των προστατευόμενων περιοχών.

Τέλος, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι 18 Φεβρουαρίου για να καταθέσουν όλοι τα σχετικά υπομνήματα.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.