Η οδοντίατρος από τη Βούλα «ξεδόντιαζε» την Εφορία
Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία για μη έκδοση απόδειξης 5.000 ευρώ και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως από το 2009 έως το 2012 με αυτή τη μέθοδο είχε αποκρύψει 105.000 ευρώ έσοδα.

 Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από μακροχρόνια έρευνα και εξέταση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων μίας 40χρονης οδοντίατρου στη Βούλα, συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής και πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ιδιωτών για μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών ύψους τουλάχιστον 5.000 ευρώ, από την συγκεκριμένη οδοντίατρο, η οποία διατηρεί ιατρείο στη Βούλα.

Η έρευνα, πέραν των άλλων ενεργειών, περιελάμβανε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο, παραλαβή των τηρουμένων βιβλίων και στοιχειών της ατομικής επιχείρησης για περαιτέρω έλεγχο καθώς και άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προέκυψε αναντιστοιχία, η οποία υπερβαίνει συνολικά τις 105.000 €, μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των τραπεζικών καταθέσεων της οδοντιάτρου, για τα έτη 2009 έως και 2012.

Επιπλέον διαπιστώθηκαν ποινικές καθώς και διοικητικές – φορολογικές παραβάσεις, που σχετίζονται με στοιχεία που αφορούν σε υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων, παράτυπες καταχωρήσεις εξόδων και μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό συντάχθηκε «Έκθεση Ελέγχου-Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Στοιχείων», η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.