Στον εισαγγελέα ο 27χρονος Αλβανός που λήστεψε το πρακτορείο του ΟΠΑΠ στον Άλιμο – αναζητούνται οι συνεργοί του




Eπτά ληστείες μέσα σε δύο μήνες, είχε διαπράξει η συμμορία που εισέβαλε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο πρακτορείο του παλαίμαχου μπασκεμπολίστα Παναγιώτη Καρατζά, στον Άλιμο (Καλαμακίου 75). Οι τρεις ληστές ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους δώσει 700 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Λίγο αργότερα ύστερα από καταδίωξη στο Μοσχάτο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα από τους τρεις ληστές. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ MΕΤΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΕΝΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Συνελήφθη στις 11-1-2015 το βράδυ στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγο νωρίτερα, από κοινού με δύο (2) συνεργούς του, είχε διαπράξει ληστεία σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στην περιοχή.

Ειδικότερα, το βράδυ της 11-1-2015 τρεις (3) δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες full face , εισήλθαν σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην περιοχή του Αλίμου και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Μετά από καταδίωξη, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και οι δύο (2) συνεπιβάτες διέφυγαν τρέχοντας, ενώ ο ένας από αυτούς πυροβόλησε δύο φορές κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τελικά ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 27χρονο οδηγό του οχήματος.

Στην κατοχή του, εντός του αυτοκινήτου που οδηγούσε και στο σημείο που συνελήφθη βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

  • Δύο (2) πιστόλια ( replica)
  • Δύο (2) κουκούλες και δύο (2) ζευγάρια γάντια.
  • Το χρηματικό ποσό των 809,50 ευρώ.
  • Πλήθος δελτίων και αποδείξεων πληρωμής τυχερών παιγνίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τελευταίο δίμηνο, ο 27χρονος, από κοινού με τουλάχιστον άλλους τρεις (3) συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και μίνι μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, δύο ή τρία μέλη της σπείρας εισέρχονταν στο κατάστημα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, όταν δεν υπήρχαν μέσα πελάτες και με την απειλή πιστολιών ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μέθοδο δράσης έχουν διαπράξει επτά (7) ληστείες (τέσσερις σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, δύο σε μίνι μάρκετ και μία σε περίπτερο) στην Αθήνα, τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα, τα Καμίνια, το Νέο Κόσμο και το Παλαιό Φάληρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.