Σαν ηφαίστειο που ξυπνά – το πείραμα των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Δε χρειάζεται να πάει κανείς στη Σαντορίνη ή στην Ιταλία και να περιμένει πολλά χρόνια για να δει ένα ηφαίστειο να εκρήγνυται! Μπορεί να δει τα ηφαίστεια που παρουσίασαν οι μαθητές του Α3 τμήματος του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας του καθηγητή Ισίδωρου Γλαβά!
Ηφαίστειο ονομάζουμε την εκροή ρευστής λάβας στην επιφάνεια της γης από τα έγκατά της! Για να γίνει πιο παραστατική η διαδικασία της εκροής οι μαθητές δημιούργησαν εικονική τρισδιάστατη αναπαράσταση της διαδικασίας.

Ως βάση βάζουμε ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο καλύπτουμε με πλαστελίνη, ώστε να μοιάζει με βουνό. Για να εκραγεί το ηφαίστειο που δημιουργήθηκε ρίχνουμε στο στόμιό του σόδα σε σκόνη και μετά αρκετό ξύδι. Αν θέλουμε να το κάνουμε να μοιάζει πιο φυσικό προσθέτουμε ένα μικρό σωληνάριο με κόκκινο χρώμα. Η αντίδραση που δημιουργείται έχει ως αποτέλεσμα να πεταχτεί από το στόμιο του ηφαιστείου αφρός κόκκινου χρώματος, σαν λάβα… Είναι πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!

Μιχάλης Σωτηρόπουλος

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ) EMAIL:[email protected]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.