Πέντε παραλιακοί δήμοι φιλοξενούν το “2ο ATTIKA RUN & FUN Grand Prix” (VIDEO)




Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου δόθηκε η πρώτη…. εκκίνηση του «2ου ATTIKA RUN & FUN Grand Prix», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η Μαρτίου έως 24 Μαΐου με την στήριξη της Cyta. Την διοργάνωση έχουν αναλάβει η FEEL GOOD sports club και οι πέντε Δήμοι των νοτίων προαστίων της Αττικής (Πειραιάς, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Βάρη- Βούλα- Βουλιαγμένη και Άλιμος), ενώ ο φετινός Αγώνας είναι αφιερωμένος στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο NOVAΣΠΟΡ-FM 94,6

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, ο αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Δημοσθένης Βαμβασάκης, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος της FEEL GOOD κ. Ανδρέας Καπώνης, ο τεχνικός διευθυντής κ. Στέφανος Φυγετάκης και εκπρόσωποι των χορηγών Cyta, ΕΥΔΑΠ, Saucony, S.I.S., πολλοί αθλητές, προπονητές και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Από πλευράς πρωταθλητών παρόντες ήταν οι Μαρία Πολύζου (Μαραθωνοδρόμος), Γιώτα Βλαχάκη (μεγάλων αποστάσεων), Κώστας Πούλιος (μεγάλων αποστάσεων- Μαραθωνοδρόμος), Κώστας Γκελαούζος (μεσαίων αποστάσεων) και η Δήμητρα Κοροκίδα (ΑΜΕΑ) που αγωνίζεται με ατσαλένια ψυχή με το αμαξίδιο της σε αγώνες δρόμου, αλλά επίσης στο ακόντιο και την σφαίρα.
Από πλευράς προπονητών ήταν εκεί οι Βασίλης Κρομμύδας και Παναγιώτης Χαραμής.

Οι αποστάσεις 
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των συμμετεχόντων Δήμων για την ανάπτυξη του αθλητισμού και την κινητοποίηση των πολιτών- κατοίκων να ενταχθούν στο δρομικό κίνημα και να απολαύσουν τα ευεργετικά οφέλη του τρεξίματος.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μία διοργάνωση διαφορετική απ’ όλες τις άλλες. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του «2ου ATTIKA RUN & FUN Grand Prix» θα διεξαχθούν μια σειρά αγώνων running 10 χλμ, 5 χλμ, ενώ θα υπάρξει και ειδική διαδρομή για παιδιά Δημοτικού μήκος 1 χλμ.

Η βαθμολογίες είναι ατομικές και ομαδικές. Η τελική κατάταξη προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις- αγώνες και με την εγκυρότητα που θα προκύψει από την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Πρόγραμμα αγώνων
Πειραιάς 1/3
Γλυφάδα 15/3
Παλαιό Φάληρο 5/4
Βάρη-Βούλα- Βουλιαγμένη 10/5
Άλιμος 24/5

Έπαθλα
Για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια στην κατηγορία Grand Prix το έπαθλο είναι ένα ταξίδι στην Ρώμη για συμμετοχή σε ημιμαραθώνιο ή 10 χλμ. Οι νικητές στις άλλες κατηγορίες θα κερδίσουν παπούτσια Saucony, ενώ μετά από κλήρωση θα μοιραστούν 30 t-shirts τεχνικά και 50 t-shirts απλά. Όλοι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ ειδικά μετάλλια και κύπελλα θα δοθούν για τις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

Ανδρέας Καπώνης (εκπρόσωπος της FEEL GOOD): «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση που θέλουμε να γίνει θεσμός. Θέλουμε να αναπτύξουμε στην Ελλάδα το δρομικό κίνημα και τις ευεργετικές του ιδιότητες, αφού είναι και anti stress. Θέλουμε να είναι το event της χρονιάς. Επίσης η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ και θα φροντίσουμε για αυτήν». 

Διονύσης Χατζηδάκης (Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου): «Είμαι ευτυχής που πλαισιώνομαι από νεότερους συναδέλφους που έχουν πολλές ικανότητες και είμαι σίγουρος ότι θα αφήσουν εποχή με το έργο τους. Είναι ευκαιρία να σηκώσουμε από τον καναπέ τους μεγαλύτερους και από τους υπολογιστές τους νεότερους. Το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής. Εγώ προσωπικά θα τρέξω τα 1.000 μέτρα γιατί αισθάνομαι παιδί! Είναι όμως ταυτόχρονα και μεγάλη ευκαιρία να συμπορευτούμε μαζί όλοι οι Δήμοι του παραλιακού μετώπου για πολλά θέματα (πολιτιστικά, αθλητικά), έχοντας κοινή γραμμή και την δύναμη να επιβάλουμε απόψεις». 

Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά): «Στον Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν πίσω σε τέτοιου είδους αγώνες και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Τους τελευταίους μήνες έχουμε φιλοξενήσει τρεις αγώνες running. Για εμάς τέσσερα πρέπει να είναι τα βασικά στοιχεία για μια τέτοια διοργάνωση: εθελοντές, συμμετοχές, συνέργεια και κοινωνική διάσταση και σε αυτή την περίπτωση όλα τα παραπάνω καλύπτονται». 

Γιώργος Παπανικολάου (Δήμαρχος Γλυφάδας): «Ούτε στην Γλυφάδα είχαμε στο παρελθόν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση. Είναι μια διέξοδος για τους συμπολίτες μας. Αυτή η συνεργασία πιστεύω θα είναι απαρχή και για άλλες αντίστοιχες δράσεις με τους Δήμους του παραλιακού μετώπου». 

Ανδρέας Κονδύλης (Δήμαρχος Αλίμου): «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικό να ακούς τέτοια λόγια από έναν καταξιωμένο Δήμαρχο όπως ο κ. Χατζηδάκης που έχει αναδειχθεί από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Ήταν δική του ιδέα αυτή η συνεργασία των Δήμων της παραλιακής ζώνης. Οι Δήμοι έχουν και ρόλο και λόγο και πρέπει να ενωθούμε και να δείχνουμε αποφασιστικότητα». 

Δημοσθένης Βαμβασάκης (Αντιδήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης): «Χαιρετίζω με χαρά αυτή την συνεργασία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι στόχος του Δήμου να δίνονται κίνητρα στην κοινωνία και τους πολίτες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Κώστας Γιαννόπουλος (Πρόεδρος «Χαμόγελου του Παιδιού»): «Με αυτή την διοργάνωση νιώθουμε… FEEL GOOD. Η προσφορά στον αθλητισμό είναι τόσο σημαντική όσο και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Ο γιος μου Ανδρέας σε ηλικία 6 ετών πήρε το πρώτο του έπαθλο σε αγώνες και έλεγε πάντα ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όλοι οι εθελοντές μας και τα μέσα μας θα είναι στην διάθεση των αγώνων». 

Η διευθύντρια Μάρκετινγκ της Cyta κ. Μαρίνα Νικολάου ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε το «2ο ATTIKA RUN & FUN Grand Prix». Είναι μια αφορμή για τους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους, όπως έκανε φέτος η Cyta με προνομιακά πακέτα». 

(Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου – sport-fm.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

http://feelgoodsports.gr/index.php/el/events/2014-12-17-10-29-24
http://www.sport-fm.gr/videos/1028053

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.