Oι άγγελοι του διαδικτύου




Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις περιπτώσεις αναγγελίας αυτοκτονιών μέσω Διαδικτύου. Το 2015 απέτρεψε συνολικά 308 περιπτώσεις (30 μόνο τον Δεκέμβριο). Από το 2005 μέχρι σήμερα έχει χειριστεί  1424 αναγγελίες πρόθεσης  αυτοκτονίας μέσω Διαδικτύου.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που τυχόν εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας, μέσω διαδικτύου.

Γενικότερα, μόλις στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “ Cyber Alert ” διαπιστωθεί ανάρτηση ή περιέλθει πληροφορία σχετικά με αναγγελία πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του Διαδικτύου ή λοιπών Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών, ακολουθεί ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες ιστοσελίδες και τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών & υπηρεσιών Διαδικτύου, με σκοπό τον προσδιορισμό της ταυτότητας του υπό κίνδυνο ατόμου και την ενημέρωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική του ακεραιότητα και ακολούθως να του παρασχεθεί κατάλληλη υποστήριξη.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Σε περιπτώσεις που προκύπτει ότι τα εμπλεκόμενα άτομα διαμένουν στο εξωτερικό, γίνεται ενημέρωση των αρμόδιων αστυνομικών αρχών μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol ή Sirene).

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει βραβευθεί για το συγκεκριμένο έργο της από την Ακαδημία Αθηνών, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αλλά και από το Federal Bureau of Investigation ( FBI ) των Η.Π.Α.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.