“Καμία σκιά στον Άλιμο”




 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να λυθεί η πολιτικά «ένοχη» σιωπή του δημάρχου Α. Κονδύλη για τη σύλληψη της δημοτικής συμβούλου Μ. Πανούση.
Ο λαλίστατος κ. Κονδύλης, που συχνά-πυκνά εμφανίζεται σε κανάλια μεγάλης εμβέλειας για να διαφημίσει το «έργο» του, κρύφτηκε εν προκειμένω, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να «εξαφανίσει» το γεγονός από τους τοπικούς θεσμούς και την κοινωνία του Αλίμου.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, υπάρχουν και τα μέσα ενημέρωσης, που δεν κάνουν «χατίρια απόκρυψης» των ειδήσεων. Έτσι από τη στιγμή που ολόκληρος ο Άλιμος, και όχι μόνο, συζητούσε συγκλονισμένος το γεγονός, αναγκάσθηκε, επιτέλους, να τοποθετηθεί και ο Δήμαρχος.
Τι ισχυρίστηκε; Πρόβαλε μια σειρά αμήχανων επιχειρημάτων, η έλλειψη αξιοπιστίας των οποίων αξιολογείται αρνητικότερα και από την «ένοχη» σιωπή του και τα οποία προδίδουν την τουλάχιστον πολιτική ευθύνη του, που τον έκανε να μη μιλάει τόσες ημέρες.
Διότι δεν αποτελεί υπεύθυνη απάντηση Δημάρχου, που φέρεται να επιζητά τη διαφάνεια, το να αποδίδει το περιστατικό στην «κακή σύμπτωση» και σε «έλλειψη συνεννόησης σχετικά με διαδικαστικά θέματα», εκτός κι αν θέλει να αποκρύψει γεγονότα που αγνοούμε, με δεδομένη την προσπάθεια απόκρυψης που επέδειξε.
Παρομοίως, απορία προκαλεί και η δημοσιοποίηση της πεποίθησης του κ. Δημάρχου ότι «η κ. Πανούση δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα». Σεβόμενοι πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει για κάθε πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, έχουμε ισχυρό λόγο να αναρωτιόμαστε για τη θεσμική «απροσεξία» του Δημάρχου, που δεν περιορίζεται να δηλώσει απλώς το αυτονόητο περί του τεκμηρίου αθωότητας, αλλά συμπεριφέρεται σα να γνωρίζει τα στοιχεία της απόρρητης έως τώρα δικογραφίας και να προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμά της. Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ατόπημα κι αυτό.
Δείγμα, εξάλλου, της προσπάθειας παραπληροφόρησης από την πλευρά του είναι και το γεγονός ότι παρουσιάζει, ανακριβώς, ως «δική» του την πρωτοβουλία για τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για συζήτηση του θέματος (Δευτέρα 26/1/2015). Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά εκ του νόμου αφού προηγήθηκε ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (πλην Ελληνικής Αυγής) και συνεπώς ο (αδρανής ως τότε) Δήμαρχος δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
Στις συνθήκες που διαμορφώνονται, το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, με ευθύνη απέναντι στο λαό του Αλίμου, θα δώσει τη μάχη για να αναδειχτούν όλες οι πλευρές της σκοτεινής και ύποπτης αυτής υπόθεσης, υπερασπιζόμενο με συνέπεια τις αρχές της διαφάνειας στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων και των συλλογικών συμφερόντων των Αλιμιωτών. Ταιριάζει και εδώ η κλασική ρήση:
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Καμία σκιά στον Άλιμο.
Άλιμος, 22/1/2015

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.