Aπάντηση στα δημοσιεύματα για την ποιότητα των φαγητών που σέρβιραν στα μέλη τως εφορευτικών επιτροπών




Απάντηση στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας 3vita.gr , σύμφωνα με το οποίο, “σέρβιραν χαλασμένο φαΐ στις εφορευτικές επιτροπές στα 3Β”,
έδωσε ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ο δήμος υποστηρίζει,  ότι επρόκειτο για παραπλανητικό και κακοπροαίρετο ρεπορτάζ και πως η εταιρεία  «SALAS INTER GROUP A.E.», είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και η προμήθεια έγινε κατόπιν διαγωνισμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Παρά το γεγονός ότι θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην απαντάει σε δημοσιεύματα του τύπου, χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές από το Δήμο, μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση.
Διαβάσαμε έκπληκτοι σε τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, παραπλανητικό και κακοπροαίρετο ρεπορτάζ για καταγγελίες από κάποια μέλη εφορευτικής επιτροπής, (χωρίς να αναφέρεται πόσα ή σε ποιο σχολείο), ότι κάποιες μερίδες από κοτόπουλο που διανεμήθηκαν ήταν «χαλασμένες», χωρίς ωστόσο να έχει δεχτεί κανένα σχετικό παράπονο ο Δήμος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρχαν εκπρόσωποι του Δήμου σε όλα τα εκλογικά κέντρα, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πήραν δειγματοληπτικά μερίδες από το φαγητό για έλεγχο, και δεν υπέπεσε στην αντίληψη των υπηρεσιών κάποιο πρόβλημα. Ο δημοσιογράφος όμως, στηριζόμενος σε αόριστες καταγγελίες ότι «δεν μύριζαν ωραία» αυτοανακηρύχθηκε σε «Γενικό Χημείο του Κράτους» και εξέδωσε και πόρισμα, προσπαθώντας να διασύρει τη Δημοτική Αρχή, αλλά και μια εταιρεία που έχει δώσει δείγματα γραφής στον χώρο. Παράλληλα ο «δαιμόνιος» δημοσιογράφος, έχοντας κάποιες καταγγελίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες μερίδες μύριζαν άσχημα και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν λίγα τα 6€ που χρεώθηκε ο Δήμος για κάθε μερίδα και ίσως γι’ αυτό να ήταν «κακής ποιότητας».
Ο Δημοσιογράφος που έγραψε το σχετικό ρεπορτάζ, και κατόπιν ένας δεύτερος που απλώς αντέγραψε την «είδηση», παραβίασαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού δημοσίευσαν αυθαίρετα μια πληροφορία, χωρίς να κάνουν καμία απολύτως έρευνα, χωρίς να διασταυρώσουν καμία από τις πληροφορίες που δέχτηκαν και χωρίς να σεβαστούν σε καμία φάση το καθήκον που προκύπτει από το λειτούργημα που υποτίθεται πως υπηρετούν. Αρκέστηκαν σε μια διαδικασία δημιουργίας φθηνών εντυπώσεων που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα τους, τα οποία μάλλον δεν περιορίζονται στην καλή πληροφόρηση του κοινού.
Ενημερώνουμε λοιπόν ότι τα τρόφιμα που διανεμήθηκαν χθες στα εκλογικά κέντρα από το Δήμο, προμηθεύτηκαν με διαγωνιστική διαδικασία, με απόλυτη διαφάνεια, από την εταιρεία «SALAS INTER GROUP A.E.», μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον χώρο της εστίασης η οποία διαθέτει το «Διεθνές Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000» πιστοποιημένο από την TUV Austria Hellas. Παράλληλα η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται χρόνια στην αγορά και μεταξύ των εταιρικών της πελατών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως:
– Alpha Bank
– Alpha TV
– Citibank
– Citroen Hellas
– Coca Cola
– Emirates Airlines
– Αρχιεπισκοπή Αθηνών
– ΔΕΗ ΑΕ
– Δήμος Αθηναίων
– Εθνική Ασφαλιστική Α.Ε.
– Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ
Και πολλοί ακόμα.
Τέλος στο Δημαρχείο μας υπάρχουν σήμερα κάποιες μερίδες κοτόπουλο, απ’ αυτές που διανεμήθηκαν χθες στα σχολεία, τις οποίες τις διαθέτουμε προς δοκιμή σε όποιον αμφισβητεί την ποιότητα τους.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.