Ανακοίνωση για την υπόθεση Πανούση




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η είδηση ότι η δημοτική σύμβουλος και στενή συνεργάτιδα του Δημάρχου κ. Κονδύλη, κα Πανούση, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια της, μετά από καταγγελία υπαλλήλου, προκάλεσε ντροπή και θλίψη για το βαρύτατο πολιτικό, ηθικό και νομικό αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και τραυματίζει βαθειά την δημόσια ζωή και το δημόσιο ήθος στον Άλιμο.

Ανεξάρτητα από το «τεκμήριο αθωότητας» το οποίο σεβόμαστε απολύτως, καθώς και τα ευρήματα της ανάκρισης, τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν και την τελική κρίση της δικαιοσύνης, οφείλουμε να επισημάνουμε:

Πρώτο, την ταχύτητα με την οποία εμφανίστηκαν, λίγους μόνο μήνες μετά από τις δημοτικές εκλογές, οι συνέπειες της αλαζονείας, της αυταρέσκειας, της αδιαφάνειας και της ιδιοκτησιακής αντίληψης με τις οποίες ο κ. Κονδύλης συμπεριφέρεται από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Δεύτερο, την ένοχη σιωπή του Δημάρχου, ο οποίος επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες κέρδιζε χρόνο, κρυπτόμενος, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Μόνο όταν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας (πλην χρυσής αυγής) με κοινό τους ενυπόγραφο αίτημα ζήτησαν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Κονδύλης, υποχρεωμένος πια εκ του νόμου, όρισε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την Δευτέρα 26/01/2015.

Τρίτο, την απόλυτη ασάφεια και ανεπάρκεια της ανακοίνωσής του, με την οποία κάνει απέλπιδα προσπάθεια να προσπεράσει τις δικές του πολιτικές ευθύνες.

Παρόλο που, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θίγει την αξιοπιστία του Δήμου μας και μας εκθέτει στο Πανελλήνιο, εξαναγκάστηκε να ενημερώσει τους δημότες, ελπίζουμε την Δευτέρα να το πράξει.

Ο κ. Κονδύλης, όπως μαθαίνουμε, σε κανέναν δεν δίνει λόγο.  Οι συνθήκες αδιαφάνειας που δημιουργεί με τη συμπεριφορά του, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να δημιουργούνται εστίες διαφθοράς.

Δημοτική παράταξη

Άλιμος: εδώ ζούμε!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.