Ακούει κανείς;




Πριν μια – δυο μέρες έγινε ένα ατύχημα στην ανώνυμη οδό, γνωστή ως «αρχαίου θεάτρου», ευτυχώς χωρίς θύματα. Αυτοκίνητο, στην επικίνδυνη στροφή, για άγνωστους λόγους παρέκλινε της πορείας του και έπεσε σε μαντρότοιχο.
Ο δρόμος αυτός δημιουργήθηκε από τους επαγγελματίες για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε οικόπεδα εκτός σχεδίου. Χαράχτηκε πρόχειρα χωρίς να πληροί κανέναν κανόνα ασφαλείας

Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς.

Ο δρόμος φρενάρει, με την ανοχή της πολιτείας, την πολιτιστική αξιοποιήσει της περιοχής. Υπάρχει απόφαση – υπόδειξη της αρχαιολογικής Υπηρεσίας ότι ο δρόμος καταστρέφει το αρχαίο θέατρο. Ο δρόμος περνά πάνω από την «σκηνή» του αρχαίου θεάτρου. Υπάρχουν αποφάσεις που για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν υλοποιούνται δηλ. να δημιουργηθεί η περιβόητη ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων των Τραχώνων. Έχει αρχίσει η συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου. Το ποσό που έχει προϋπολογιστεί για να εκταμιευθεί πλήρως θα πρέπει το θέατρο να αναδειχθεί και να ενταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο. Αλήθεια πως θα γίνει αυτό όταν περνά πάνω από το θέατρο ο δρόμος???
Ο δρόμος είναι επικίνδυνος για πεζούς και αυτοκίνητα, είναι αυθαίρετος, είναι επικίνδυνος για το αρχαίο θέατρο. Αλήθεια ποιες δυνάμεις είναι αυτές που δεν τον καταργούν ???

Η μόνη λύση είναι να «κοπεί» στο ύψος του θεάτρου και να δημιουργηθούν εκατέρωθεν αδιέξοδοι δρόμοι μόνο για τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Να ελευθερωθεί το θέατρο από την άσφαλτο και να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο όπου πολίτες, μαθητές κ.α. να επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους με ασφάλεια. Η πρόταση εξυπηρετεί και τις επιχειρήσεις αφού θα δημιουργηθεί δρόμος αποκλειστικά για αυτούς.

Μακάρι να μην υπάρξει άλλο ατύχημα …. Ο δρόμος μας κρούει τον κώδωνα .. εμείς όμως τι κάνουμε ???

Χρήστος Αδαμόπουλος

Το πλέον επικίνδυνο σημείο του αυθαίρετου δρόμο που περνάει ΕΠΑΝΩ απο το αρχαίο θέατρο του Αλίμου. Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Απο θαύμα την γλύτωσε και ο οδηγός που επεσε στον αυθαίρετο τοίχο αποθήκης ανταλλακτικών..ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??????

Pavlos Papadimitropoulos

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.