Βίντεο – ντοκουμέντο: θεόρατα κύματα “καταπίνουν” τον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου




Δεν πίστευε στα μάτια του ο δημοσιογράφος του ΑLPHA Δημήτρης Μάρκος, όταν βρέθηκε στον παραλιακό πεζόδρομο του Αλίμου και είδε από κοντά την τεράστια τρύπα που έχουν δημιουργήσει τα μανιασμένα κύματα. ¨Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στην οποία ανήκει ο χώρος, κωφεύει. Έχουμε βρει τα χρήματα αλλά δεν μας αφήνουν να επιδιορθώσουμε τη ζημιά. Μιλάμε για παράνοια του Ελληνικού Κράτους” είπε στην εκπομπή “Πρωινό Ρεπορτάζ”, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Δημήτρης Μάρκος: Βρισκόμαστε στον Άλιμο στην παραλία σε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της παραλιακής ζώνης στην Αττική το οποίο ωστόσο έχει υποστεί μια μεγάλη καταστροφή.

Ανδρέας Κονδύλης: Αυτό εδώ το κομμάτι που βρισκόμαστε δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου είναι αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου του Υπουργείου Οικονομικών δηλαδή. Τους παρακαλάμε εδώ και τρία χρόνια, έχουμε κάνει 67 έγγραφα, έχουμε φτάσει μέχρι και τον εισαγγελέα

Δημήτρης Μάρκου: Εδώ θα πέσει άνθρωπος να σκοτωθεί, θα έρθει ένα παιδί που θα ξεφύγει και θα…

Ανδρέας Κονδύλης: Μα τυχεροί είμαστε που δεν έχει γίνει ατύχημα μέχρι τώρα και τους παρακαλάμε τρία χρόνια έχουμε κάνει μελέτη και την πληρώσαμε εμείς ήταν αυθαίρετη και τη μονιμοποιήσαμε και τους λέμε αφήστε μας να παρέμβουμε να τον διορθώσουμε γιατί είναι επικίνδυνο. Η Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών κωφεύει. Λοιπόν έχουμε φτάσει στον εισαγγελέα. Ο Εισαγγελέας είπε ότι εάν δεν κινητοποιηθούν με έγγραφο που θα τους στείλει θα ασκήσει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της Κτηματικής Υπηρεσίας που αφήνουν αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, την απαράδεκτη εικόνα αυτή γιατί είμαστε και περιοχή τουριστική και έρχονται τουρίστες και βλέπουν αυτά τα χάλια εδώ. Συν ότι οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τον περίπατο τους.
Ακριβώς από εδώ πάνω στα 30 μέτρα είναι ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο για να κάνουμε εκδηλώσεις. Τι εκδηλώσεις να κάνουμε όταν εδώ υπάρχει αυτός ο κίνδυνος φοβάσαι να φωνάξεις κόσμο πλέον.

Και η Περιφερειάρχης η κα. Δούρου και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο κ. Βαρβιτσιώτης έχουν πει ότι το πληρώνουν να φτιαχτεί και λέμε άρα υπάρχει η μελέτη έτοιμη και τα χρήματα η πολιτική βούληση να πληρωθεί και λέμε στην Κτηματική Υπηρεσία δώσε μας τη σύμφωνη γνώμη σου να επέμβουμε «Όχι δεν τη δίνω», γιατί δεν τη δίνεις και εκεί δεν έχουμε απάντηση. Εκεί είναι η παράνοια του Ελληνικού Κράτους. Έφερα και λιμενολόγους και μας είπαν ότι αυτό εάν δεν παρέμβουμε άμεσα, θα συνεχίσει η διάβρωση, θα ρίξει όλη την παραλιακή βόλτα που ήδη βλέπετε έχει ραγίσει και έχει πάρει κλήση και θα φτάσει μέχρι την κατασκευή το Ανοιχτό Θέατρο που έχουμε. Η εικόνα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και είναι και πραγματικά εξευτελιστική για την ελληνική πολιτεία.

Δείτε στα βίντεο πως τα  τεράστια κύματα καταπίνουν τον προβλήτα όταν πνέουν νοτιάδες, ένα γεγονός που συμβαίνει συχνά στην παραλία του Αλίμου, με αποτέλεσμα η διάβρωση του παραλιακού πεζόδρομου να προχωράει και ποιος ξέρει μέχρι που θα φτάσει. Πάντως σε περίπτωση που θα έχουμε στην περιοχή πολύ ισχυρούς νοτιάδες, σίγουρα τα νερά από τη θάλασσα, θα φτάσουν στις γραμμές του τραμ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.