Θα πνίξουν τα σκουπίδια τα 3Β για το μισό 2015;




Το ενδεχόμενο να μείνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χωρίς προσωπικό καθαριότητας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2015 ανέφερε με κάθε επισημότητα  στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος των 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

 Όλα κρέμονται από την …καλή θέληση της κυβέρνησης: Αν εγκρίνει την πρόσληψη των 50 συμβασιούχων που αποφάσισε να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε τα σκουπίδια θα κυριαρχήσουν «μόνο» για την αρχή του έτους. Όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στο καλύτερο σενάριο, ο Δήμος θα λειτουργεί για ένα μήνα τουλάχιστον χωρίς συμβασιούχους οπότε θα σταματήσει όλως διόλου ο οδοκαθαρισμός. Οι νέοι υπάλληλοι στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσουν δουλειά στις 15 Φεβρουαρίου.

Στο κακό σενάριο όμως τι γίνεται;

Αν δεν εγκριθούν τώρα (δηλαδή αυτές τις ημέρες) οι προσλήψεις αυτές, τότε νέους εργάτες καθαριότητας ο Δήμος θα έχει τον Μάιο του 2015. Και ο θεός βοηθός!

Όπως αποκαλύφθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η όμορφη εικόνα της πόλης οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι έχουν «ξεζουμιστεί». «Δεν επιτρέπεται να αρρρωστήσουν, δεν κάνουν κανένα ρεπό, δουλεύουν διπλοβάρδιες», όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος. Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουν αποχωρήσει ήδη από την υπηρεσία υπάλληλοι των οποίων η σύμβαση λήγει τέλος Ιανουαρίου, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν κανένα ρεπό μέχρι σήμερα και τώρα τα παίρνουν μαζεμένα!

Το αδιέξοδο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε ότι θα το λύσει με προσωπική του παρέμβαση που θα έκανε σήμερα Τρίτη στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα…

Απρέπειες Κωνσταντέλλου

Το τραγικό αδιέξοδο ενός συνενωμένου Δήμου, δηλαδή τριών πρώην Δήμων, που δεν έχουν επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, αλλά βασίζονται στους συμβασιούχους και στην υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού ανέφερε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Δημοσθένης Δόγκας. Ασκώντας πολιτική κριτική στη διοίκηση, πρώην και νυν, τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με το μαχαίρι στο λαιμό ένας Δήμος και εκατοντάδες υπάλληλοι για το στοιχειώδες καθήκον τους.

Ο δήμαρχος εξανέστη για δεύτερη φορά και απάντησε με προσωπική επίθεση στον Δημοσθένη Δόγκα. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης πρότεινε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όμως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αντέστρεψε τη λογική, κατολογίζοντας στον Δημοσθένη Δόγκα ότι είναι …υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Μήπως ετοιμάζονται τέτοιες λύσεις χωρίς να ομολογούνται

Γιώργος Λαουτάρης – 3vita.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.