Συνεχίζεται η συγκέντρωση παιδικών τροφών για τα παιδιά του Κομπάνι




Εκδήλωση – συζήτηση για το δράμα που συνεχίζεται στο Κομπάνι της Συρίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στον Άγιο Δημήτριο.
Ήταν μια άκρως διαφωτιστική συζήτηση για τις συνθήκες πολέμου και προσφυγιάς που εξακολουθεί να ζει η περιοχή και την αναδεικνύουν σε «σύμβολο αντίστασης» για έναν ολόκληρο κόσμο.
Σε αυτό συνέβαλαν με τις ομιλίες τους ο ιστορικός Βασίλης Καρδάσης, που περιέγραψε με σαφήνεια τις γεωπολιτικές συνθήκες και την ιστορική εξέλιξη που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, ο δημοσιογράφοςΠέτρος Κατσάκος που επισκέφθηκε το Κομπάνι και μετέφερε ως αυτόπτης μάρτυρας το δράμα που ζουν άμαχοι και γυναικόπαιδα, ο Διευθυντής του Ρ/Σ «στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, που ανέδειξε την ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό του Κομπάνι και η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου που προσέγγισε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά.
Τη συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Αγ. Δημητρίου, Ελένη Χατζηδημητρίου.
Η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου,  σε σύντομη παρέμβασή της επισήμανε την αναγκαιότητα της ενεργούς στάσης αλληλεγγύης που οφείλουμε να τηρούμε απέναντι σε φαινόμενα όπως αυτό του Κομπάνι, αλλά και σε κάθε πράξη και ενέργεια που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οδηγεί τους λαούς στην εξαθλίωση.

Οι ανάγκες των πληγέντων είναι μεγάλες με κυριότερη αυτή της έλλειψης παιδικών τροφών.
Για το λόγο αυτό, όλη την εβδομάδα που τρέχει θα γίνεται συγκέντρωση παιδικών τροφών, κυρίως γάλακτος και κρεμών σε σκόνη, στην είσοδο και στο 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου.  
Οι δύο τελευταίες παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένες στο Κομπάνι και η είσοδος σε αυτές θα γίνεται με τη συμβολική, αλλά και ουσιαστική καταβολή εισιτηρίου, σε μορφή παιδικών τροφών, για την πληγείσα περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.