Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου για το Ελληνικό




Υπογράφτηκε αιφνιδιαστικά και απολύτως παράνομα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, η σύμβαση εκποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά στη LamdaDevelopment του Ομίλου Λάτση, ενώ εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία ελέγχου της σχετικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση – ΤΑΙΠΕΔ και Όμιλος Λάτση επιδιώκουν τη δημιουργία τετελεσμένων, την ίδια στιγμή που μετά από την παρουσίαση της εμπεριστατωμένης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΤΕΕ) προκύπτει ότι η αξία της προς παραχώρηση έκτασης είναι τουλάχιστον τριπλάσια. Με βάση τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής είναι δεκαπλάσια. Πρόκειται για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ακόμα, επιδιώκουν την δημιουργία τετελεσμένων, τη στιγμή που με την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα για το μπλοκάρισμα ξεπουλήματος του Ελληνικού.

Πιστεύουμε ότι το πελώριο αυτό σκάνδαλο, θα έπρεπε να έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των αρμόδιων δικαστικών αρχών, εφ’ όσον και ο Αντεπίτροπος της Επικράτειας στο Ελεγκτικό συνέδριο, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο αγώνας για την διάσωση του Ελληνικού μπαίνει σε κρίσιμη φάση. Στις μέρες που ακολουθούν, καθώς η σύμβαση πρέπει να περάσει και από την Βουλή, το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο του γενικότερου ενδιαφέροντος. Καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση για την αποτροπή της Κυβερνητικής και Δικαστικής αυθαιρεσίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.