Παραλιακό καφέ στην παραλία της Γλυφάδας το 1939, μέσα από το φακό του Γερμανού φωτογράφου Herbert List




Η πινακίδα – κατάλογος φανερώνει ότι πρόκειται για μεζεδοπωλείο-καφέ, το οποίο λειτουργούσε και ως εστιατόριο. Πρόκειται για ένα λαϊκό κατάστημα από ότι δηλώνει η διακόσμησή του.

Το τραπέζι που φαίνεται στο πλάνο έχει διορθωθεί με πρόσθετα “χοντροκομμένα” καδρόνια για καλύτερη ευστάθεια και αντοχή. Πρόκειται για τον χώρο εργασίας, την άποψη ενισχύουν τα δύο άδεια καλάθια αλιευμάτων και το “παγκάρι”, το καθιστικό εργασίας χωρίς πλάτη.
Η διακοσμητική εικόνα με την κοπέλα που κρατά κιθάρα, στην οποία απουσιάζει το κάτω μέρος, μάλλον πρόκειται δανεική από διαφημιστική πινακίδα που χρησιμοποίησε ως ρεκλάμα ονομαστό κέντρο!
Το πυκνό με χόρτα σκίαστρο στηρίζεται από ποικιλία υποστυλωμάτων, κάποια είναι ακατέργαστα.
Η φωτογραφία ανήκει στον ονομαστό γερμανό φωτογράφο Herbert List κατά την διαδρομή του προς τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο το 1939, λίγο πριν αναχωρήσει απο την Ελλάδα.
Ο Herbert List (1903-1975) φωτογράφισε για πολλά περιοδικά όπως τα Vogue, Harper’s Bazaar και Life και είχε μόνιμη συνεργασία με το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum Photos. Από το 1937-1939 ταξίδεψε στην Ελλάδα και πήρε φωτογραφίες από αρχαίους ναούς, ερείπια, γλυπτά, και το τοπίο, πολλά από τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και βιβλία.

to-dialeimma2.blogspot.gr – ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ) EMAIL:[email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.