Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον αρχαιολόγο και φιλόλογο, Χρήστο Διονυσόπουλο




Την μεγαλύτερη των τιμών για ένα πνευματικό έργο έλαβε ο Βουλιαγμενιώτης αρχαιολόγος και φιλόλογος, Χρήστος Διονυσόπουλος, καθώς το βιβλίο του Η μάχη του Μαραθώνα – Ιστορική και τοπογραφική προσέγγιση (εκδόσεις Καπόν) βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών σε ειδική τελετή την Παρασκευή Δεκεμβρίου 2014.
Ο Χρήστος Διονυσόπουλος έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας που απονέμεται στη μνήμη της Όλγας Τσακατίκα Δεσποτοπούλου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για βιβλία με θέμα αρχαιολογίας και ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Βασίλειος Χ. Πετράκος εκφώνησε στην επιβλητική αίθουσα συνεδριάσεων της Ακαδημίας το σκεπτικό της απονομής:
«Το βραβευόμενο βιβλίο αποτελεί την πληρέστερη και πλέον διεξοδική πραγμάτευση της μάχης του Μαραθώνος το 490 π.Χ. γραμμένης από Έλληνα και από τις πλέον άρτιες επιστημονικώς. Ο συγγραφεύς με συνθετικές και κριτικές ικανότητες μας προσφέρει σημαντική αρχαιολογική και ιστορική μονογραφία για το ζήτημα της μάχης η οποία θα παρέχει υπηρεσίες στην επιστήμη επί μακρά έτη«.
Παρών στην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών κατά τη διάρκεια της οποίας απονέμονται τιμητικές διακρίσεις ήταν και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος δήλωσε κατόπιν στο 3vita.gr:
Θεωρώ ότι ήταν μια εξαιρετική διάκριση ενός επιφανούς συνδημότη μας για ένα πραγματικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο ιστορικό πόνημα σχετικά με τη Μάχη του Μαραθώνα. Αποτελεί τιμή για τον κύριο Διονυσόπουλο αλλά και για τον Δήμο μας ότι η βράβευση αυτή έγινε από την Ακαδημία Αθηνών, το ύψιστο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας.

Ο Χρήστος Διονυσόπουλος με την οικογένειά του, μετά την απονομή

 

ΠΗΓΗ:3vita.gr- Γιώργος Λαουτάρης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.