“Βροχή” προσφυγών στο ΣτΕ κατά της… αθηναϊκής «Ριβιέρας»
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν οι δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου, καθώς και 80 κάτοικοι των δήμων αυτών, και ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση και η αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας (ακτογραμμή 80 χλμ), που ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνει μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου.

Όπως είναι γνωστό, συστήθηκε η εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», η οποία έχει στόχο την αξιοποίηση σειράς ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Η εταιρεία έχει ζωή 99 χρόνια, το 100% των μετοχών της είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου και στοχεύει κυρίως στην αξιοποίηση των ακινήτων.

Στην προσφυγή τους οι δήμοι αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που είναι στη δημοτική περιφέρειά τους, για συνταγματικούς, νομολογιακούς και νομοθετικούς περιορισμούς, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, η εκποίηση και αξιοποίησή τους, ενώ ορισμένα από αυτά προστατεύονται από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας-Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητα.

Τέλος, αναφέρουν ότι παραβιάζονται τα άρθρα 5 και 25 του Συντάγματος, όπως παραβιάζεται πληθώρα διατάξεων του Αστικού Κώδικα και της νομοθεσίας (π.χ. νόμος 2971/2001 που προστατεύει τον αιγιαλό), ενώ παραβιάζονται, όπως σημειώνουν, και οι διατάξεις που προστατεύουν την ιδιωτική περιουσία.

Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσαν προσφυγή για τις παραχωρήσεις στην Παράκτιο Μέτωπο, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Παλαιού Φαλήρου και της Γλυφάδας.

Προσφυγή κατέθεσαν την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, κάτοικοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου, κατά της υπ’ αρ. Αριθμ. 143/43399/4-9-2014 (ΦΕΚ Β’ 2424/11-09-2014) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, περί παραχώρησης στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» 

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά των Υπουργικών Αποφάσεων εκχώρησης της παραλίας της Γλυφάδας στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.