Συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης




Συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, κ. Marwan Emile Toubassi, πραγματοποίησε η Δήμαρχος  Μαρία Ανδρούτσου, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο του Αγ. Δημητρίου.

Σκοπός της επίσκεψης του Πρέσβη ήταν η ισχυροποίηση των δεσμών φιλίας του Δήμου Αγ. Δημητρίου με την Παλαιστίνη και η ουσιαστική σύσφιξη των σχέσεων που απορρέει από τη βαθιά στήριξη της Διοίκησης του Αγ. Δημητρίου. Συγκεκριμένα, τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν στο ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Δήμου Αγ. Δημητρίου με κάποιο Δήμο της Παλαιστίνης και τη φιλοξενία παιδιών από την Παλαιστίνη στη Δημοτική παιδική κατασκήνωση του Δήμου μας το καλοκαίρι που θα σηματοδοτήσει και τη βαθύτερη φιλία μεταξύ του λαού της Παλαιστίνης και του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Ο Πρέσβης προσκάλεσε τη Δήμαρχο στο Συνέδριο αλληλεγγύης μεταξύ φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Ραμάλα της Παλαιστίνης, με αφορμή την ανακήρυξη του 2014 ως «Έτος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό». Η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης, επισημαίνοντας ότι ο λαός του Αγ. Δημητρίου θα είναι πάντοτε στο πλευρό της μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τον Ιούνιο που μας πέρασε, όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Πρέσβη της Παλαιστίνης και τη Δήμαρχο, παρευρέθησαν, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης κ. Muhanad Jarrar, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Δασόπουλος και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου, κ. Ηλίας Σαββάκης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.