Ρέμα της Πικροδάφνης – Άλμα στο παρελθόν της Δημοτικής Αρχής




Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20-11-2014 μεταξύ των άλλων θεμάτων, επρόκειτο να συζητηθούν και τρία θέματα που αφορούν το πολύπαθο ρέμα της Πικροδάφνης και ειδικότερα: α) η ανάληψη νομικής δέσμευσης και έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης του ρέματος της Πικροδάφνης, β) η έγκριση μελέτης «Στατική μελέτη μεταλλικής γέφυρας στο ρέμα της Πικροδάφνης» και γ) η έγκριση της μελέτης «Υδραυλική μελέτη ρέματος Πικροδάφνης». Μετά από σθεναρή αντίσταση των δημοτικών συμβούλων της «ΗΛΙΟΥ- πόλις, ανθρώπινη πόλη» και παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές του Δημάρχου, ως συνήθως αυτός υπαναχώρησε και τα άνω θέματα που αφορούν τις μελέτες όπως προαναφέρθηκε, θα συζητηθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι θέσεις της Δημοτικής μας κίνησης για το συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστές στο λαό της Ηλιούπολης και βέβαια με σαφήνεια έχουν αποτυπωθεί και στο τελευταίο προεκλογικό της πρόγραμμα, συνίστανται δε επιγραμματικά στην αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος με αποξήλωση των κατασκευών που υπάρχουν (ήδη από το 2001), στην απόρριψη κάθε ιδέας κατασκευής καινούργιων γεφυρών και στην ήπια παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο του.
Η Δημοτική αρχή θέλοντας να υλοποιήσει την με αριθ. Φ 2989/3515/16-9-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που στην ουσία προβαίνει παράνομα σε οριοθέτηση του τμήματος του ρέματος περίπου 200 μ. που έχει παραμείνει στην αρχική του μορφή, εμπεριέχει και έγκριση περιβαλλοντικών όρων που αφορούν όχι την οριοθέτηση, αλλά την διευθέτηση του ρέματος με την κατασκευή υποτίθεται αντιπλημμυρικών έργων. Στην ουσία όμως για άλλη μια φορά τσιμεντοποιεί το ρέμα καταστρέφοντάς το με την μέθοδο των σαρζανετιών.
Οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου για το ρέμα υιοθετώντας την παραπάνω απόφαση, αλλά και υποστηρίζοντας την κατασκευή νέων γεφυρών στην ουσία είναι ένα άλμα στο παρελθόν. Σ’ ένα παρελθόν που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της Πικροδάφνης μετατρέποντάς την σε ανοιχτό οχετό από μπετόν. Από ένα οικοσύστημα, ουσιαστικά το ρέμα της Πικροδάφνης με τις εργασίες που ο Δήμαρχος οραματίζεται για τα τελευταία 200 μ. θα τσιμεντοποιηθεί πλήρως.
Γνωρίζαμε τις συνεχείς κυβιστήσεις του Δημάρχου. Ξέραμε ότι τα λόγια του δεν αντιστοιχούν σε τίποτε με τις πράξεις του. Όμως ποιος θα περίμενε ότι ακόμη και για το ρέμα της Πικροδάφνης οι θέσεις του 2010 περί αποξήλωσης του μπετόν από το ρέμα θα φθάσουν το 2014 στα σαρζανέτια και στην τελική του καταστροφή;
Εδώ και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να εγκρίνει τη μελέτη που έχει υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Εδώ και τώρα οι Ηλιουπολίτες να αποτρέψουν ένα ακόμη έγκλημα που ετοιμάζεται για το ρέμα της Πικροδάφνης.
Εδώ και τώρα ο Δήμαρχος να πάψει τους λεονταρισμούς και τις κομπορρημοσύνες.
Η «ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη», οι συλλογικότητες και οι ενεργοί πολίτες της Ηλιούπολης, αλλά και των Δήμων που διέρχεται το ρέμα θα αντισταθούν. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε τα πάντα για να αποτύχουν τα σχέδια του Δημάρχου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, με νομικά μέτρα, αλλά και στους δρόμους.

(ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη)

Ηλιούπολη, 21-11-2014
Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.