Ρέμα Πικροδάφνης – Με ευαισθησία και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον





(Δελτίο τύπου του Δήμου Ηλιούπολης)

Σχετικά με το πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Παράταξης «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη πόλη» του κ. Χρήστου Κοκοτίνη για το Ρέμα Πικροδάφνης έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα :

Διαπιστώνουμε τελευταία συνεχείς προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο του Δημάρχου που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχισθούν και θα ενταθούν κατά το επόμενο διάστημα. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτές, αφού παρά την πολεμική με όλα τα μέσα από τον κ. Κοκοτίνη προεκλογικά, ο λαός της Ηλιούπολης αγνόησε τα άσφαιρα πυρά, μας τίμησε  με  την εμπιστοσύνη του και μας ανέθεσε τη Διοίκηση της πόλης για την επόμενη πενταετία. Και  θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για το Ρέμα Πικροδάφνης τόσο η μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του τμήματος του ρέματος που έχει μείνει στην αρχική του μορφή, όσο και η νέα μελέτη ανάπλασης που ολοκληρώνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στηρίζονται στην φιλοσοφία της όσο το δυνατόν πιο ήπιας και φιλικής προς το περιβάλλον παρέμβασης  για προστασία της κοίτης,  προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, και ανάδειξη του ρέματος σε όαση περιπάτου και αναψυχής.

Η τσιμεντοποίηση τμήματος της κοίτης του ρέματος και οι υπερφίαλες μελέτες ανάπλασης με κατασκευή δέκα μεγάλων γεφυρών, που κατέστρεφαν  δένδρα, πρόσθεταν μπετόν και αλλοίωναν το φυσικό περιβάλλον του ρέματος,  αποτελούν άστοχες επιλογές προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανατρέπει άμεσα όσον αφορά την μελέτη ανάπλασης που γίνεται ήπια και φιλική προς το περιβάλλον, ενώ εναπομένει  να εξετάσουμε στο μέλλον την δυνατότητα αποκατάστασης της φυσικής κοίτης με τα ελάχιστα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για το τμήμα που έχει τσιμεντοποιηθεί.

Δυστυχώς ο κ. Κοκοτίνης αντί να ζητήσει να ενημερωθεί από τις Υπηρεσίες και τη Διοίκηση του Δήμου για την εξαιρετική προσπάθεια των επιστημόνων να προστατεύσουν και αναδείξουν το ρέμα με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό του περιβάλλον, προσέφυγε κατά του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει αυτό το σημαντικό έργο πνοής για την πόλη μας, το έργο της προστασίας, ανάπλασης και ανάδειξης του Ρέματος Πικροδάφνης.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό αυτό το γεγονός, και αποδεικνύει την επιπολαιότητα, την ανευθυνότητα αλλά και πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν,  από εκείνους που ευαγγελίζονται υποτίθεται το καινούργιο,  και που δυστυχώς δεν έχουν καμία αναστολή να πλήξουν τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικές, παραταξιακές, ή ακόμη χειρότερα κομματικές σκοπιμότητες.

Καλούμε τους πολίτες να παρευρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα παρουσιασθούν οι νέες μελέτες για το Ρέμα Πικροδάφνης, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα για τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου να προστατεύσουν, αναδείξουν και αξιοποιήσουν το Ρέμα της Πικροδάφνης, με σεβασμό και ευαισθησία για το ιδιαιτέρου κάλους περιβάλλον του ρέματος,  προς όφελος όλων των κατοίκων της πόλης μας.

28.11.14

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.