Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα στο ρέμα της Πικροδάφνης




Με αφορμή την τελευταία μεγάλη νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδας που έπληξε πολλές περιοχές της Αττικής, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κ. Χρήστο Καπάταη και τις Περιφερειακές Συμβούλους κ. Μαρία Νερούτσου και κ. Ζωή Ράικου, επισκέφτηκε, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, το ρέμα της Πικροδάφνης στα όρια του Αγ. Δημητρίου.

Η επί τόπου αυτοψία στο ρέμα της Πικροδάφνης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανά προβλήματα στην περιοχή από τις σφοδρές καταιγίδες. Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συνόδευσε η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Συρράκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Άγγελος Γαβαλάς, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΜΕΤΕΧΩ, κ. Βασίλης Κουτσοβασίλης με τη δημοτική σύμβουλο κ. Αγάπη Αντιμισάρη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης από τους εκπροσώπους του Δήμου, αλλά και από τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους κατοίκους της παραρεμάτιας περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από την περιήγηση στο ρέμα της Πικροδάφνης δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερες ζημιές ούτε σημαντικά προβλήματα προερχόμενα από τις κακές καιρικές συνθήκες, γεγονός που ισχυροποιεί τη θέση του Δήμου Αγ. Δημητρίου πως η φυσική κοίτη του ρέματος της Πικροδάφνης πρέπει να διαφυλαχθεί, καθώς εκτός από την τεράστια αισθητική και οικολογική της αξία, μειώνει την ταχύτητα απορροής των υδάτων και ταυτόχρονα καταστέλλει ακραία πλημμυρικά φαινόμενα κατά μήκος του ρέματος και κυρίως στις εκβολές του.

Το ρέμα της Πικροδάφνης εξάλλου, ανήκει στα υδατορεύματα που είναι στρατηγικής σημασίας για την Περιφέρεια της Αττικής καθώς αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ανοιχτά ρέματα της Αττικής, το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικά υδρομορφολογικά και βιολογικά χαρακτηριστικά με σημαντικά τμήματά του να διατηρούνται σε καλή οικολογική κατάσταση. Για το λόγο αυτό, αποτελεί μοναδικό πόλο βιοποικιλότητας και φυσικού τοπίου μέσα σε ένα έντονα αστικοποιημένο χώρο όπως είναι η πόλη του Αγ. Δημητρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.