Επίσημη αργία για τον Άλιμο η γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου)




Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα για την καθιέρωση της θρησκευτικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ως επίσημης αργίας. 

Στο κτήμα «Γερουλάνου», (Άνω Καλαμάκι, Άλιμος) όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν το κέντρο του αρχαίου αθηναϊκού δήμου Ευωνύμου, υπάρχει ένας όμορφος βυζαντινός ναός του 12ου μ.Χ. αιώνα, που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Ο ναός είναι παρεκκλήσιο του ναού της Ζωοδόχου Πηγής και είναι από τους παλαιότερους ναούς της Αττικής. Το κτήμα που περιλαμβάνει τον Ναό είναι σήμερα ιδιοκτησία της εταιρείας ΜΑΚΡΟ. Δυστυχώς, η ΜΑΚΡΟ μας απαγορεύει την ελεύθερη επίσκεψη στον ναό. Με δικαστική απόφαση μας επιτρέπει την είσοδο για λίγες ώρες, δυο φορές τον μήνα και ολόκληρη την ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού. Έτσι και φέτος μπορούμε να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, για να εορτάσουμε τη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014:
Πρωί 9.30 – 2 μ.μ. Ξενάγηση σε μαθητές και πολίτες στον Βυζαντινό Ι. Ναό
Απόγευμα 4-5 μ.μ. Μέγας Εσπερινός και αρτοκλασία
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014:
Πρωί 7.00 – 9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία
9.30 – 2.30 μ.μ. Ξενάγηση σε μαθητές και πολίτες στον Βυζαντινό Ι. Ναό.
Απόγευμα 4.00 – 5. 00 μ.μ. Eσπερινός, Παράκληση.

Ο Δήμος Αλίμου και η Επιτροπή Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες
Σας Καλούμε

Να έλθετε στο κτήμα, να θαυμάσετε και να εκκλησιαστείτε στον ανακαινισμένο Βυζαντινό ναό με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Είναι μοναδική ευκαιρία να μπείτε στο κτήμα και να εκκλησιαστείτε στον ιερό ναό.
Είσοδος από την οδό Αρχαίου Θεάτρου αρ. 7 απέναντι από την εταιρεία «Γρηγόρης».

Σας περιμένουμε ….

Μέρα γιορτής στο κτήμα Τραχώνων (Γερουλάνου) (ΕΙΚΟΝΕΣ&VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.