Από τα Νότια Προάστια μοιράζουν ευτυχία σε όλη την Ελλάδα




Tο Μοιράζομαι, η 1η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Κοινωνικής Προσφοράς & Αλληλεγγύης που έχει έδρα στη Γλυφάδα, συμπληρώνοντας 11 μήνες προσφοράς πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη εκδήλωση την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο – Ίδρυμα Ευγενίδου για να παρουσιάσει το έργο της.

Στόχος των δύο ιδρυτών του Μοιράζομαι ήταν εξαρχής να δικτυώσουν όσους θέλουν να προσφέρουν, με όσους έχουν ανάγκη. Έτσι, κάθε ανάγκη που επικοινωνείται, αφού την επιβεβαιώσουν, την αναρτούν στο www.moirazomai.gr . Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας μας μπορεί να δει όλες τις ανάγκες και να διαλέξει εκείνη που θέλει να καλύψει. Στη συνέχεια, πατώντας το «μαγικό» κουμπί Επιθυμώ να μοιραστώ, εμφανίζονται τα στοιχεία του ατόμου ή της οικογένειας που χρειάζεται στήριξη και έρχεται απευθείας σε επαφή μαζί τους.

Μηνύματα μέσω βίντεο για το τι σημαίνει για εκείνους το μοιράζομαι, έστειλαν γνωστοί ηθοποιοί, ενώ ιδιαίτερο ήταν το μήνυμα του Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία του Οργανισμού από την αρχή. Πολύ συγκινητικό ήταν επίσης το ευχαριστήριο βίντεο που ετοίμασε η οικογένεια της Άννας, ενός παιδιού με σύνδρομο Dravet, της οποίας η ανάγκη για αναπηρικό αμαξίδιο καλύφθηκε μέσω του Μοιράζομαι.

Σε αυτούς τους 11 μήνες, έχουν καλυφθεί 300 ανάγκες σε όλη την Ελλάδα, οι 50 από τις οποίες μάλιστα, αφορούσαν σε ανάγκες υγείας υψηλού κόστους.

Το Μοιράζομαι είναι μια ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά, γιατί τα παιδιά μοιράζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ζούμε σε μια κατάσταση σκληρής οικονομικής κρίσης αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα λύσουμε τα δικά μας προσωπικά προβλήματα για να κοιτάξουμε το διπλανό μας, να αφουγκραστούμε την ανάγκη του και να απλώσουμε το χέρι να βοηθήσουμε. Το «μοιράζομαι» δεν βασίζεται μόνο στα υλικά αγαθά αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών και εθελοντισμού, ακόμη και το ενδιαφέρον ή ο χρόνος που θα αφιερώσεις σε κάποιον που έχει ανάγκη είναι πολύτιμα”,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάγιος, εμπνευστής και ιδρυτής του Μοιράζομαι.

Ο Στάθης Ντουραμάκος, επίσης εμπνευστής και ιδρυτής, μας είπε ότι “το μοιράζομαι είναι ό,τι πιο φυσικό έχουμε μέσα μας, μπορεί να είναι από ένστικτο, σίγουρα όμως είναι κάτι που μας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Μοιράζομαι δεν είναι  δίνω αυτό που μου περισσεύει, μοιράζομαι είναι διαιρώ αυτό που έχω για να δώσω και σε κάποιον άλλο”.

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, μίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για τη θετική επίδραση της προσφοράς στον ψυχισμό μας: “Όταν δίνουμε, διεγείρεται το ίδιο κέντρο του εγκεφάλου, αυτό της ευχαρίστησης, όπως όταν τρώμε σοκολάτα”, και συμπλήρωσε ότι “όταν δίνουμε, γινόμαστε πιο ελκυστικοί, κάντε το γιατί εσείς θα αισθανθείτε καλύτερα. Μοιραστείτε! Κάνει καλό στον οργανισμό”.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.moirazomai.gr.

Οι εμπνευστές και ιδρυτές του Μοιράζομαι, Γιώργος Λάγιος και Στάθης Ντουραμάκος απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι ιδρυτές και εμπνευστές Γιώργος Λάγιος και Στάθης Ντουραμάκος εξηγούν πώς δημιουργήθηκε το Μοιράζομαι.

Η ομάδα του Μοιράζομαι μαζί με συνεργάτες της εκδήλωσης.
Στιγμιότυπο από την αίθουσα του Πλανηταρίου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.