ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ !! είμαι και όχι απογοητευμένος για το αποτέλεσμα




(Επιστολή του Νίκου Γκρέτσα – Πρώην Προέδρου του Δ.Σ και υποψήφιου για το Δ.Σ και την Ένωση συλλόγων Δήμου Αλίμου)
Τα πεπραγμένα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου , Αλίμου κατά την χρονική περίοδο 2013 -2014, χωρίς αναφορά στην προηγούμενη σχολική χρονιά .
– Τον Νοέμβριο 2013 , ανέλαβα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αλίμου με την ιδιότητα του Προέδρου μετά από ομόφωνη απόφαση του εννεαμελούς Δ.Σ για να συνεχίσω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη για περιορισμένο χρονικό διάστημα το Δ.Σ και να πάμε τον Μάρτιο ή Απρίλιο 2014 σε εκλογές . Με την παρότρυνση των μελών του Δ.Σ και της Ένωσης συλλόγων Αλίμου μου ζήτησαν να παραμείνω και σύμφωνα με όσα όριζε το καταστατικό και η Νομοθεσία παρέμεινα έως την 22 Οκτωβρίου 2014 που ανακοινώθηκαν μετά από συνέλευση οι εκλογές. Παραλάβαμε ένα ταμείο της τάξης των 220 Ευρώ τον Νοέμβριο του 2014 για να συνεχίσουμε την λειτουργία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
– Παρά τα πενιχρά Οικονομικά ! Δημιούργησα θέμα , να μην εισπράξουμε την ετήσια συνδρομή και να λειτουργήσουμε αποκλειστικά με εθελοντική εργασία και χορηγίες. Ενώ όπως όλοι γνωρίζουν οι σύλλογοι έχουν ως μοναδικό έσοδο την συνδρομή που πρέπει να επιστρέφεται πίσω στους μαθητές και μάλιστα στο δεκαπλάσιο.
– Την 13 Δεκεμβρίου 2013, με την βοήθεια του νέου Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσα μαζί με την Γραμματέα του συλλόγου την Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα του σχολείου, μια μεγάλη εκδήλωση που έγινε στο σχολικό χώρο με πλούσιο μπουφέ από φαγητά και εδέσματα για του μαθητές που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, αλλά και για τους πρώην μαθητές και μαθητές άλλων σχολείων που έδωσαν το παρόν στον περιβάλλοντα χώρο. Τα μέλη του Δ.Σ μαζί με τον Διευθυντή φροντίσαμε για την φύλαξη του χώρου μαζί με Γονείς μαθητών που παραβρέθηκαν στον χώρο του σχολείου μας. Προσφέραμε σε όλους από τον όμορφο και πλούσιο μπουφέ αλλά και οι μαθητές που επιθυμούσαν, φρόντισαν τα μέλη του συλλόγου να τους προσφέρουν εδέσματα και γλυκά για την άλλη ημέρα τακτοποιώντας τα σε κουτιά όμορφα και χωριστά για τον καθένα. Ενώ ο D.J , τακτικό μέλος του συλλόγου πρόσφερε εθελοντικά για πολλές ώρες την ευχάριστη μουσική διασκεδάζοντας τους μαθητές.. Σε ευχαριστώ Κ. Τσαλίκη , να είσαι καλά. Όλα τα προσφέραμε από τις χορηγίες αρκετών επιχειρήσεων της περιοχής χωρίς καμία συνδρομή από μαθητή ή από το ταμείο συλλόγου.
– Tην 15 Ιανουαρίου 2014, φροντίσαμε να προσφέρουμε 10(δέκα) Πρωτοχρονιάτικες πίτες, μία για κάθε τμήμα και των καθηγητών χωριστά .Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε χορηγία, γι αυτό αμέσως κάλεσα το τακτικό μέλους του συλλόγους μας Κ. Κουτσουμπέλη (HOST HOUSE) στο σχολείο και ενώπιον του Διευθυντή, ζήτησα την βοήθεια της για το ελάχιστο κόστος για τον σύλλογο και εξασφαλίσαμε τις πίτες με ένα κόστος 50? (πενήντα ?) , την ευχαριστώ γιατί κάλυψε μόνο μέρος του κόστους των υλικών. Σε κάθε τυχερό μαθητή που έπεφτε το φλουρί προσφέραμε από ένα Βιβλίο χορηγία του βιβλιοπωλείου ”ΠΑΡΑΘΥΡΙ” και μια κούπα για το πρωινό ρόφημα, ενώ τα αναψυκτικά της εκδήλωσης και ένα καλάθι ποτών στον τυχερό καθηγητή , όλα από χορηγίες της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
– Τις απόκριες μαθητές και καθηγητές οργάνωσαν μια μασκέ εκδήλωση στο χώρο του σχολείου και ο σύλλογος έδωσε το παρόν με αναψυκτικά και SNACKS από χορηγία.
– Βοηθήσαμε για την αξιολόγηση των προσφορών, τις υπεύθυνες καθηγήτριες και την Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το 15μελές για την εκπαιδευτική εκδρομή του προγράμματος του Υπουργείου παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων στην ΛΕΥΚΑΔΑ και ΓΙΑΝΝΕΝΑ με την καλύτερη διαμονή σε ξενοδοχεία όπως το EPIRUS PALLACE.
– Στους μαθητικούς αγώνες μεταξύ των τμημάτων και των ομάδων του σχολείου τον Μάιο του 2014, Ως σύλλογος καλύψαμε το κόστος των μεταλλίων παρά τα πενιχρά Οικονομικά του συλλόγου.
– Με λύπη πολλών εκ των μελών του Δ.Σ συλλόγου δεν κάναμε την εκδήλωση για την αποφοίτηση της Γ.’ Τάξης , μια εκδήλωση που παραδοσιακά εγένετο κάθε χρόνο , να φωτογραφηθούν οι μαθητές του σχολείου , οι μαθητές κάθε τάξης και ο καθένας χωριστά. Να δοθεί και ένα αναμνηστικό με την ΑΝΑΦΟΡΑ της τάξης και του 1ου Γυμνασίου, Αλίμου μαζί με τις αναμνήσεις του Γυμνασίου. Παρά τις προσωπικές προσπάθειες μου και της Διεύθυνσης του σχολείου υπήρξε άρνηση από το 15μελές και σεβόμενοι τους θεσμούς δεν προχωρήσαμε αποδεχόμενοι την απόφαση του και τα όσα μας δήλωνε η πρόεδρος και τα μέλη του. Επειδή αρκετοί Γονείς και μαθητές ζήτησαν με το πέρας των εξετάσεων αυτήν την εκδήλωση της αποφοίτησης ή κάτι παρόμοιο , ως σύλλογος φροντίσαμε σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου και την παρουσία των καθηγητών με την παραλαβή του απολυτηρίου των μαθητών της Γ.’ Τάξης και μόνο , το σχολείο να προσφέρει σε κάθε αριστούχο μαθητή και ένα βιβλίο των 50 χρόνων του 1ου Γυμνασίου Αλίμου που είχε το σχολείο σε απόθεμα από την εκδήλωση του 2012 για τα 50χρόνια του πρώτου Γυμνασίου της περιοχής που λειτούργησε στην οδό Νίκης στον αριθμό 20 στην τοποθεσία ”ΚΑΛΑΜΑΚΙ” . Τα αναψυκτικά και τα SNACKS πρόσφερε ο σύλλογος από χορηγία της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
– Την 11 Σεπτεμβρίου 2014 , ο Πρόεδρος με την βοήθεια του μέλους και ταμία του συλλόγου Κ. Κίναλη Δήμητρα , που πρόσφερε στο Δ.Σ αρκετά την τελευταία χρονιά και ακόμη προσφέρει με την εγγραφή των αποδείξεων και την είσπραξη των συνδρομών , αφιερώνοντας από τον πολύτιμο χρόνο της και τις δουλειές της ως μέλος του συλλόγου , μια και οι δυο μας ακόμη προσφέρουμε για την ελλιπή λειτουργία του Δ.Σ λόγω αποφοίτησης μαθητών που οι Γονείς αποτελούσαν τα μέλη του Δ.Σ και μαζί φροντίσαμε για την αγορά και το καλωσόρισμα των μαθητών της Α.’ Τάξης προσφέροντας μια μικρή γλάστρα από ΑΖΑΛΕΑ σε κάθε μαθητή ενώ τα γλυκίσματα ήταν από χορηγία του καταστήματος ”ELIAS” στον Άλιμο. Γέμισαν οι δρόμοι με ΑΖΑΛΕΑ με το πέρας του ΑΓΙΑΣΜΟΥ στα χέρια των μαθητών της Α.’ Τάξης , ένα όμορφο θέαμα και μια παραδοσιακά ευχάριστη προσφορά του συλλόγου Γονέων με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.
– Ο σύλλογος με την παρουσία του Προέδρου έδωσε το παρόν στην πρώτη συνάντηση για την σχολική χρονιά 2014-2015 της Διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου με τους Γονείς της Α.’ Τάξης , ενώ τα γλυκίσματα πρόσφερε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από χορηγία του καταστήματος ” ELIAS” .
– Το σχολείο μας λειτουργούσε με δυο βρύσες δυστυχώς για πολλά χρόνια, για 220 μαθητές , πράγματι μετά από μεγάλη πίεση προς την Δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Αλίμου , (ΔΕΠ) σε συνεργασία και με αιτήματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο του Συλλόγου και προσωπικά μου αλλά και της Διεύθυνσης του σχολείου τοποθετήθηκαν δώδεκα καινούργιες βρύσες , λειτούργησε μετά από χρόνια και η γούρνα στο γήπεδο VOLLEY, που έτυχε μεγάλου κόστους με κακές σωληνώσεις και εκτός λειτουργίας για χρόνια και εδόθη η λύση τον Ιανουάριο 2014 με κόστος και εργασίες της ΔΕΠ, Δημοτική επιτροπή παιδείας, Δήμου Αλίμου.
– Οι διαδραστικοί πίνακες δεν τοποθετήθηκαν , παρά την μεγάλη πίεση να τοποθετηθούν τουλάχιστον μόνο στην Β.’ Τάξη ενώ έχει μόνο η Γ.’΄τάξη , δυστυχώς έμειναν πίσω , μου υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι μέσω ΕΣΠΑ τον Σεπτέμβριο 2014 , παραμένει το θέμα σε εκκρεμότητα , υπάρχει και αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου μας προς Δ.’ Διεύθυνση εκπαίδευσης και εύχομαι να δοθεί λύση και να αποκτήσουν και οι δυο άλλες τάξεις, διαδραστικούς πίνακες μια και πολλά Δημοτικά σχολεία ,ήδη έχουν.
Εύχομαι να υπάρξουν δυναμικές υποψηφιότητες , να συσταθεί ένα δυναμικό Δ.Σ για τα επόμενα δυο χρόνια τουλάχιστον χωρίς διακοπή ή νέα σύσταση μέσα στην διετία . Όσα μέλη λαμβάνουν μέρος με την υποψηφιότητα τους για να διεκδικήσουν μια θέση στο Δ.Σ πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν και ευθύνες για να προσφέρουν, ακόμη και τον πολύτιμο χρόνο τους, λαμβάνουν μέρος στις συνελεύσεις τακτικά και έχουν θέληση και προτάσεις αλλιώς γιατί να υπάρχουν ως μέλη συλλόγου. Ως Δ.Σ του σχολικού συλλόγου λειτουργούμε για το συμφέρον των μαθητών και των καθηγητών και όχι για το προσωπικό μας συμφέρον ή άλλοι λάθος σκεπτόμενοι βλέπουν μέσω του μέλους του Δ.Σ το ατομικό τους συμφέρον.
Ως σύλλογος ή σωματείο είμαστε ΝΠΔΔ έχουμε υποχρεώσεις για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου , την στενή συνεργασία με το σχολείο και προβάλουμε θέματα σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό, συντονίζοντας με την βοήθειά μας για την επίλυσή τους. Είμαι δίπλα σε μαθητές και σχολείο αλλά και σε Γονείς έμπρακτα και θα υπηρετήσω τον σύλλογο ως μέλος του Δ.Σ ή ως τακτικό μέλος μια και ανήκω ως Γονέας στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Είναι υποχρέωση όλων των μελών του συλλόγου να κινηθούμε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη όλοι μαζί για να προσφέρουμε την βοήθεια μας , την εθελοντική εργασία μας και την χορηγία μας η την προσπάθεια μας για προσφορά στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, Αλίμου. Αισθάνθηκα την υποχρέωση να σας ενημερώσω Δημόσια για όσα από τα τακτικά μέλη δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες την 22 Οκτωβρίου 2014 στην Γ.Σ.
Με εκτίμηση
Νίκος Γκρέτσας –
Πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ
Υποψήφιος για το Δ.Σ και την Ένωση συλλόγων Δήμου Αλίμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.