Επιχειρηματικός πόλεμος στον Άλιμο – ολόκληρη η μήνυση που κατέθεσε ο Κακέτσης κατά του Ορφανού




Μήνυση κατά του πρώην δημάρχου Αλίμου, Θάνου Ορφανού, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο επιχειρηματίας του kitchen bar, Στηβ Κακέτσης.

Στη μήνυση η οποία κοινοποιείται στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στη Διοίκηση της ΔΕΗ, γίνεται λόγος για “εγκληματική δραστηριότητα” , που προκάλεσε οικονομική ζημιά στον ίδιο και στο κράτος. Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο Αλίμου ότι έκανε τα “στραβά μάτια” σε παρανομίες επιχειρηματία – ανταγωνιστή, ο οποίος έχει μετατρέψει κυλικείο  σε “bar – restaurant – νυχτερινό κέντρο που πιο εύκολα θυμίζει εμπορικό κέντρο παρά κυλικείο ” και αναφέρεται στην υπόθεση ρευματοκλοπής από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, σε βάρος του δήμου Αλίμου.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κου ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Ευστρατίου Κακέτση του Ασημάκη, κατοίκου Αλίμου Αττικής, λεωφόρος Ποσειδώνος, αρ. 3, ατομικώς και με την ιδιότητα του Νομίμου Εκπροσώπου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε» και τον διακριτικό τίτλο «ΝΕΡΑΪΔΑ».

ΚΑΤA

α) Του Αθανασίου Ορφανού, πρώην Δημάρχου του Δήμου Αλίμου και νυν τακτικού μέλους της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλίμου.

            β) Παντός συνεργού και συμμέτοχου και κάθε τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπό κρίση υπόθεση, η εγκληματική δραστηριότητα των οποίων θα διαπιστωθεί κατά την ανάκριση.

Κοινοποιούμενη προς:

 1) Στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

2) Στον Αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

3) Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

4) Στον Διοικητή της Δ.Ε.Η.

 Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Τον ανωτέρω μαζί με τους συνεργούς και συμμετόχους του, καθώς και κάθε τρίτο υπεύθυνο μηνύω ενώπιόν Σας και αιτούμαι την τιμωρία τους σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και τους Ποινικούς Νόμους καθώς έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ), προκαλώντας σε εμένα αλλά και στο κράτος περιουσιακή ζημία, και το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας (αρ. 390 ΠΚ), προκαλώντας περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει σε μεγάλο βαθμό τις 30.000,00 € στο Δημόσιο εν ευρεία εννοία και ειδικότερα στον Δήμο Αλίμου.

Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ

  Είμαι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Νόμιμος Εκπρόσωπος της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε» και τον διακριτικό τίτλο «ΝΕΡΑΪΔΑ», η οποία εδρεύει στον Άλιμο Αττικής, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, αρ. 3, δραστηριοποιούμαι εμπορικά, δε, μέσω της ως άνω εταιρείας, στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης επί σειρά δεκαετιών.

Η συνεχής, επί σειρά δεκαετιών, πορεία μου στον εν λόγω χώρο υπήρξε επιτυχής σε μεγάλο βαθμό, πλην όμως, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την οικονομία γενικότερα και ειδικότερα τον εν λόγω κλάδο, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μεγάλη πτώση στα έσοδα της ως άνω εταιρείας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οφειλές της προς τον Δήμο Αλίμου, στον οποίο βρίσκεται η έδρα και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μου, ύψους περίπου 100.000,00 € που με τις προσαυξήσεις ανέρχονται στις 300.000,00 €, προερχόμενες από μη καταβολή φόρων, δημοτικών τελών κλπ.

Για την ρύθμιση, με σκοπό την ολική εξόφληση, των ως άνω οφειλών της επιχείρησής μου προς τον Δήμο Αλίμου, και ενώ ήταν αδύνατη η από μέρους μου, εκ του νόμου προβλεπόμενη, καταβολή 3.000,00 € μηνιαίως, αιτήθηκα προς τον Δήμο Αλίμου την ρύθμιση των οφειλομένων χρεών της επιχείρησής μου και συγκεκριμένα αιτήθηκα την καταβολή από μέρους μου 1.000,00 € μηνιαίως μέχρι να επέλθει μια σχετική σταθεροποίηση στην αγορά και εν συνεχεία, την ολοσχερή εξόφληση των οφειλών μου με την από μέρους μου καταβολή μεγαλύτερων ποσών.

Την αίτηση – πρότασή μου αυτή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και, προβάλλοντας ιδιαίτερα μεγάλο ζήλο, ο ίδιος ο τότε δήμαρχος και μηνυόμενος με την παρούσα Αθανάσιος Ορφανός, απέρριψαν, προβαίνοντας στην συνέχεια σε δικαστικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας και συγκεκριμένα σε αιτήσεις και αγωγές που αφορούσαν την κατάσχεση και εκτέλεση του ακινήτου και κινητού εξοπλισμού της επιχείρησής μου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό το κλείσιμο και την εξαφάνισή μιας επιχείρησης που επί σειρά δεκαετιών έχει συνδράμει τα μέγιστα στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Δήμου, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στην χώρα στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης και η οποία συνέδραμε οικονομικά τον Δήμο, όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι ήταν πάντα συνεπής όσον αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς αυτόν, αλλά και εμμέσως, καθώς αποτελούσε πόλο έλξης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αττικής και ιδιαιτέρως του κοσμικού και ισχυρού οικονομικά κύκλου. Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ακόμα και τώρα, εν καιρώ κρίσης, η επιχείρηση διατηρεί 80 θέσεις εργασίας, δηλαδή η συνεισφορά της είναι ιδιαιτέρως θετική σε όλους τους τομείς.

Σε αντιδιαστολή με την ως άνω παράνομη και ανήθικη συμπεριφορά και αντιμετώπιση του μηνυομένου και των υπολοίπων μελών του τότε Δημοτικού Συμβουλίου προς εμένα και την επιχείρησή μου, παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή αντιμετώπιση προς μια άλλη επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, σε μεγάλης έκτασης χώρο και συγκεκριμένα στην Μαρίνα Αλίμου, δίπλα ακριβώς από την έδρα και τις εγκαταστάσεις της «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε», βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου του Δήμου Αλίμου. Στον εν λόγω χώρο, όπως είναι λογικό, υπάρχει χώρος στον οποίο θα έπρεπε να στεγάζεται και να λειτουργεί κυλικείο προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων στον χώρο και των επισκεπτών.

Παρόλα αυτά, αντί για κυλικείο, στον εν λόγω χώρο στεγάζεται και λειτουργεί μια επιχείρηση με εγκαταστάσεις που διαθέτουν επιχειρήσεις που κάνουν ετησίως τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, σε ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων, με αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση χώρου στάθμευσης με εμβαδό δύο στρεμμάτων και με εμπορική δραστηριότητα που πιο εύκολα θυμίζει εμπορικό κέντρο παρά κυλικείο και που σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι κυλικείο.

Η εν λόγω επιχείρηση στεγάζεται και λειτουργεί ήδη από την 20.12.2006, ότε και εγκρίθηκε η ανάθεση για την εκμίσθωση του κυλικείου του κολυμβητηρίου στον κ. Ευάγγελο Χουλιάρα, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 85/2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου, αντίγραφο του αποσπάσματος της οποίας προσκομίζω και επισυνάπτω με την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου.

Εν συνεχεία, υπεγράφη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου και του Ευαγγέλου Χουλιάρα το από 27.12.2006 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, στο οποίο το αναφερόμενο στην ως άνω υπ’ αριθ. 58/2006 απόφαση κυλικείο, μετατρέπεται, ως δια μαγείας σε κυλικείο – αναψυκτήριο!

Στο εν λόγω από 27.12.2006 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, αντίγραφο του οποίο προσκομίζω και επισυνάπτω στην παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου, το κυλικείο – αναψυκτήριο έχει συνολικό εμβαδό 90 τετραγωνικών μέτρων μετά περιβάλλοντος χώρου 400 τετραγωνικών μέτρων, με ετήσιο μίσθωμα το ποσό των 48.000,00 € και με ρήτρα απαγόρευσης στον εκμισθωτή να εκμισθώσει στον χώρο εντός των 14 στρεμμάτων που του έχουν παραχωρηθεί από τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα ή να λειτουργήσει ο ίδιος ή ο Δήμος Αλίμου χρήση ανταγωνιστική με τη χρήση του μισθίου ήτοι αναψυκτήριο, κυλικείο, καντίνα!

 Ιδιαίτερη εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ο χώρος των 90 τετραγωνικών μέτρων μετά του περιβάλλοντος χώρου των 400 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος παραχωρήθηκε για την χρήση του ως άνω ‘’κυλικείου’’, κατέληξε ανεμπόδιστα, κατόπιν οικοδομικών εργασιών, προφανώς άνευ αδείας, σε ένα κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου χιλίων (1.000,00) τετραγωνικών μέτρων!!!

  Ένας χώρος, δηλαδή, αρχικώς 90 τετραγωνικών μέτρων μετατράπηκε σε ένα οικοδόμημα 1.000 τετραγωνικών μέτρων μέσα στην μαρίνα Αλίμου, σε έναν χώρο ο οποίος επιβλέπεται διαρκώς από τον ίδιο τον Δήμο, ο οποίος άλλωστε έχει εκμισθώσει τον εν λόγω χώρο, και από πολλούς φορείς (αστυνομία, λιμενικό, πολεοδομία) και οι οποίοι, για λόγους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμένα οι υπεύθυνοι αυτών των φορέων, ουδέποτε επενέβησαν σε μια τόσο μεγάλου μεγέθους παράνομη επέκταση την οποία δεν μπορεί να μην παρατήρησαν.

 Επισημαίνω στο σημείο αυτό και ζητώ να διερευνηθεί το κατά πόσο διεξήχθη εντός νομίμων πλαισίων η διαδικασία του διαγωνισμού με τον οποίο ανατέθηκε η παραχώρηση του ως άνω χώρου για την χρήση ‘’κυλικείου’’ καθώς μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι δίπλα ακριβώς από την επιχείρησή μου προσφερόταν από τον Δήμο το 2006 ένας χώρος 400 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα οικοδόμημα 1.000 τετραγωνικών μέτρων, και ο οποίος παραχωρήθηκε για την, κατά γενική ομολογία, εξευτελιστική τιμή των 48.000 € ετησίως και ενώ έγιναν δεκτές μόνο δύο κλειστές προσφορές.

Σημειωτέων ότι ο κατά την επίμαχη περίοδο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου Γεώργιος Βαρβαγιάννης, ο οποίος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, προέβη στην εκμίσθωση του κυλικείου μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου και του τότε Δημάρχου κου Ματζουράννη, ήτοι την 31.12.2006, και πριν την έναρξη της θητείας του μηνυομένου, ήτοι την 01.01.2007. Το εν λόγω γεγονός έλαβε χώρα, προφανώς, κατόπιν εντολής του μηνυομένου καθώς ουδείς σώφρον άνθρωπος θα προέβαινε σε τέτοιου είδους παρανομία τέσσερις ημέρες πριν λήξει η θητεία του εάν δεν ελάμβανε εντολή αλλά και διαβεβαίωση ότι δεν θα είχε κανενός είδους συνέπειες.

Είναι επίσης γνωστό ότι είναι απαγορευτική οποιαδήποτε ενέργεια από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς την έγκριση του επερχόμενου, ιδιαίτερα τέσσερις ημέρες πριν την παράδοση του Δήμου. Μάλιστα, άξιον αναφοράς είναι και το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες πριν την εκμίσθωση του καταστήματος, με είχε ενημερώσει ο ίδιος ο Βαρβαγιάννης για την εν λόγω εκμίσθωση και μου είχε προτείνει να συμμετάσχω στον σχετικό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, μου περιέγραψε το εν λόγω κατάστημα ως ένα απλό – συνηθισμένο κυλικείο με μοναδική εμπορική δραστηριότητα την διάθεση σνακ, χυμών και αναψυκτικών στους κολυμβητές και στους συνοδούς τους, προφανώς προσχηματικά και προκειμένου να μειώσει το ενδιαφέρον μου να προβώ σε αυτή την κίνηση, καθώς ήξερε εκ των προτέρων ότι σε καμία περίπτωση δεν θα με ενδιέφερε τέτοιου είδους και μικρού μεγέθους εμπορική δραστηριότητα, καθώς και με απώτερο σκοπό να εκμισθώσει το κυλικείο στον Χουλιάρα και να το μετατρέψει σε ‘’κυλικείο – αναψυκτήριο’’ και να ευνοηθεί με αυτόν τον τρόπο ο Χουλιάρας.

 Προκύπτει, σαφώς, από τα ανωτέρω, ότι η στάση του Δήμου Αλίμου και των υπολοίπων δημοτικών φορέων που συνέβαλαν στο να λάβει χώρα η εκμίσθωση του ως άνω χώρου υπό τις ως άνω συνθήκες και προϋποθέσεις αποτελεί κατάφορη παραβίαση των συναλλακτικών αρχών και της αρχής της καλής πίστης, καθώς επίσης προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι πρόκειται για περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού αφού ο Δήμος επιτρέπει στην επιχείρηση αυτή με ιδιαίτερα, κατ’ αρχήν, χαμηλό μίσθωμα.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να επισημάνω το εξής: Το ως άνω κυλικείο – αναψυκτήριο χρησιμοποιεί τον διακριτικό τίτλο «DIA NOCHE». Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο, που μπορεί να γίνει από τον οποιοδήποτε, προκύπτει ότι το εν λόγω κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργεί στα πλαίσια της εμπορικής δραστηριότητας της ομορρύθμου εταιρείας με την επωνυμία «ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Ε. ΜΑΥΡΟΣ Θ. Ο.Ε.». Η εμπορική δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας τυπικά είναι ‘’υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο γηπέδου’’ αλλά διαφημίζεται μέσω ιστοσελίδων ως ‘’ καφετέρια – καφέ μπαρ’’. Πρόκειται, επίσης, για εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο του Βλάση Σταθοκωστόπουλου στον οποίο ανήκουν περίπου είκοσι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του ομίλου του Βλάσση Σταθοκωστόπουλου, το ως άνω ‘’κυλικείο – αναψυκτήριο’’ περιγράφεται ως εξής: «Το Dia Noche είναι μια all day πρόταση στο Καλαμάκι, δίπλα στη μαρίνα Αλίμου. Λιτή αλλά stylish διακόσμηση με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το χρώμα της θάλασσας, συνοδεύουν τον cafe σας ή το γεύμα σας στο εστιατόριο του Dia Noche, ενώ απολαμβάνετε την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της μαρίνας και των σκαφών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Οι προσεγμένοι εσωτερικοί χώροι του Dia Noche κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς, προσελκύοντας γνωστές προσωπικότητες του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.»

Παράλληλα, η ιστοσελίδα ενημερώνει τους επισκέπτες της ότι το ως άνω ΄΄κυλικείο – αναψυκτήριο’’ λειτουργεί μέχρι 02.00 το βράδυ, θέλοντας προφανώς να αφήσει ικανοποιημένους και τους βραδινούς κολυμβητές, ενώ παράλληλα αναφέρει πως η συνολική χωρητικότητά του ανέρχεται στα 300 άτομα.

Η ιδιαίτερα ‘’ευνοϊκή’’ αντιμετώπιση του Δήμου Αλίμου και των υπολοίπων δημοτικών φορέων προς τον μισθωτή και τους εκμεταλλευτές του ως άνω χώρου για χρήση ‘’κυλικείου΄΄ δεν σταματάει εκεί. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης κατήγγειλε ρευματοκλοπή στο κιβώτιο ηλεκτρικής δύναμης (πίλαρ).

Στην ιστοσελίδα ενημερωτικού – ειδησεογραφικού περιεχομένου notia.gr περιγράφεται με μεγάλη ακρίβεια και μέσω εικόνων και βίντεο ο τρόπος με τον οποίο το ανωτέρω καφέ – μπαρ – εστιατόριο ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από ρεύμα το οποίο είναι κοινής ωφέλειας του Δήμου Αλίμου!

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, αλλά και όπως λεπτομερώς περιγράφεται στην ιστοσελίδα notia.gr, η εν λόγω ρευματοκλοπή έλαβε χώρα κατόπιν ιδιαίτερα λεπτομερούς και επαγγελματικού τρόπου και εργασιών καθώς οι ‘’δράστες΄΄ είχαν σπάσει μέρος του πεζοδρομίου στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου στο οποίο βρίσκονται αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος κοινής ωφέλειας και, περνώντας υπογείως καλώδια που κατέληγαν στον χώρο του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα στο σημείο του κυλικείου, δημιούργησαν πρίζα αναμονής η οποία μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρο εργοστάσιο.

Κάτι τέτοιο δεν είναι σε καμία περίπτωση δημιούργημα της φαντασίας του αρθρογράφου της ιστοσελίδας notia.gr ούτε δικό μου αλλά ούτε και του νυν Δημάρχου, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την ως άνω περιγραφόμενη ενέργεια, αντιθέτως είναι πολύ λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να ηλεκτροδοτηθεί μια τέτοιας εκτάσεως επιχείρηση εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης σίγουρα δεν είναι οι 6-7 πρίζες που έχει και χρειάζεται ένα φυσιολογικό κυλικείο που εμπορεύεται καφέδες, τσιπς και τυρόπιτες.

Να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι τέτοιου είδους και μεγέθους επιχειρήσεις καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ρεύματος μηνιαίως. Ενδεικτικά, οι μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος της  «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε» υπερβαίνουν τις 10.000 €. Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο καθένας πολύ εύκολα ότι, με δεδομένο ότι το Dia Noche είναι περίπου του ίδιου μεγέθους με την επιχείρηση μου και συνεπώς καταναλώνει περίπου τον ίδιο όγκο ρεύματος, τα χρηματικά ποσά τα οποία αντιστοιχούν στο ηλεκτρικό ρεύμα που έχει καταναλώσει το Dia Noche τα τελευταία οκτώ χρόνια λειτουργίας του είναι, τουλάχιστον, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πέραν, λοιπόν, όλων των ανωτέρω αρχικά αναφερομένων, αναφορικά με την  παράνομη μετατροπή του κυλικείου σε κυλικείο – αναψυκτήριο και επί της ουσίας σε bar – restaurant – νυχτερινό κέντρο και την εκμίσθωση του χώρου σε εξευτελιστική τιμή, το ως άνω κέντρο εστίασης – νυχτερινής διασκέδασης δεν πληρώνει καν ρεύμα διότι πολύ απλά το ‘’κλέβει’’ από τον Δήμο.

Και το πιο θλιβερό από όλα σε όλο αυτό το φιάσκο είναι ότι τα θύματα σε αυτή την ρευματοκλοπή του ρεύματος κοινής ωφέλειας του Δήμου, με δράστες τους εκμεταλλευτές του εν λόγω καταστήματος και συνεργό σε αυτή την ρευματοκλοπή τον μηνυόμενο και τους συνεργούς του, είναι οι δημότες του Δήμου Αλίμου, μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ, ο οποίος πληρώνω μηνιαίως στον Δήμο πάνω από χίλια ευρώ (1.000,00 €) για λογαριασμό της εταιρείας μου, καθώς και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά και προσπαθούν να μην αφανιστούν, μαχόμενοι μέσα σε μια απελπιστικά δυσμενή κατάσταση που βιώνουν, και κάνουν τα πάντα προκειμένου να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους στον Δήμο και, εμμέσως και εν αγνοία τους, να πληρώνουν το ρεύμα που καταναλώνουν οι εκμεταλλευτές του ‘’κυλικείου΄΄ με τον διακριτικό τίτλο Dia Noche, το οποίο με 48.000€ ετησίως εκμεταλλεύεται ένα χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, με αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση χώρου στάθμευσης με εμβαδό δύο στρεμμάτων, μέσα στην μαρίνα Αλίμου και με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της μαρίνας και των σκαφών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, όπως αναφέρεται στην ως άνω ιστοσελίδα.

ΙΙ. ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

   α) Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα «Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο  όφελος ή  για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη».

 Εν προκειμένω, ο μηνυόμενος, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Αλίμου, και σε συνέργεια με άλλα, αγνώστων σε εμένα στοιχείων, πρόσωπα, προέβην στην παραχώρηση του χώρου του κυλικείου του δημοτικού κολυμβητηρίου του Δήμου Αλίμου με ιδιαίτερα χαμηλό μίσθωμα, μετέτρεψε το κυλικείο σε εστιατόριο – μπαρ – αναψυκτήριο – καφέ – κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, παραβίασε κάθε νόμιμη πολεοδομική άδεια και συγχρόνως συνέδραμε σε ρευματοκλοπή από το ρεύμα κοινής ωφέλειας του Δήμου Αλίμου. Οι ως άνω ενέργειές του είχαν ως σκοπό, αλλά και ως αποτέλεσμα, τα εξής:

1) τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους των εκμεταλλευτών του εν λόγω καταστήματος και πολύ πιθανόν και του ιδίου καθώς η πιθανότητα να προέβην σε όλες τις ως άνω περιγραφόμενες ενέργειες αφιλοκερδώς φαντάζει απίθανη.

2) Την περιουσιακή ζημία, και συνεπώς βλάβη, του δημοσίου, καθώς από την ως άνω μισθωτική σχέση ο Δήμος Αλίμου θα έπρεπε να εισπράττει πολύ μεγαλύτερο ποσό από τις 48.000 € ετησίως και, επίσης, λόγω της ως άνω περιγραφομένης παράνομης δραστηριότητας της ρευματοκλοπής έχει επέλθει τεράστια βλάβη στον Δήμο καθώς έχει απωλέσει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά που θα έπρεπε κανονικά να εισπράττει εάν το ως άνω κατάστημα ρευματοδοτείτο νομίμως.

3) Την περιουσιακή ζημία, και συνεπώς βλάβη, εμού του ιδίου, αλλά και πολλών άλλων επιχειρηματιών αλλά και όλων των πολιτών του Δήμου Αλίμου, καθώς, όσον αφορά εμένα και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, λόγω της ανωτέρω περιγραφομένης εγκληματικής δραστηριότητας έχει προκύψει ιδιαίτερα αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς το Dia Noche με σχεδόν μηδενικά έξοδα αποκερδαίνει εκατομμύρια έχοντας την δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα, χωρίς καν να έχει νόμιμη άδεια, σε υποδεέστερη τιμή σε σχέση με εμένα και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, ενώ όσον αφορά τους πολίτες και δημότες του Δήμου Αλίμου στο σύνολό τους, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη που αναλογούν στον καθένα προκειμένου να μπορεί να ηλεκτροδοτείται το Dia Noche από το ρεύμα κοινής ωφέλειας.

Συνεπώς, ο μηνυόμενος με την συμπεριφορά του πληρεί τόσο την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, όσο και την υποκειμενική και μάλιστα σε κάθε περίπτωση που προβλέπεται εκ του αρ. 259 του Ποινικού Κώδικα.

β) Σύμφωνα με τη διάταξη του αρ. 390 του Ποινικού Κώδικα «Οποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση (ολική ή μερική ή μόνο για ορισμένη πράξη), τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Εάν η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσόν των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ο δράστης τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών.»

 Εν προκειμένω, ο μηνυόμενος υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Αλίμου, έχοντας βάσει νόμου την διαχείριση και επιμέλεια του Δήμου, προβαίνοντας στις ως άνω περιγραφόμενες και παράνομες ενέργειές του, ζημίωσε, εν γνώσει του, τόσο τον Δήμο Αλίμου, καθώς ο Δήμος απώλεσε τεράστια έσοδα που θα έπρεπε να είχε εισπράξει εάν:

1) το ως άνω κατάστημα λειτουργούσε νομίμως και κατέβαλε το μίσθωμα που αναλογεί σε μιας τέτοιας εκτάσεως και εμβέλειας επιχείρηση.

2) το ως άνω κατάστημα πλήρωνε νομίμως ρεύμα. Επίσης, τεράστια είναι η ζημία που έχει υποστεί ο Δήμος Αλίμου εξαιτίας της ως άνω περιγραφομένης ρευματοκλοπής στην οποία συνέδραμε φυσικά και ο μηνυόμενος.

Η ως άνω περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί ο Δήμος Αλίμου εξαιτίας της παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς του μηνυομένου και των συνεργών του τα τελευταία οκτώ χρόνια που λειτουργεί και δραστηριοποιείται το ανωτέρω κατάστημα, υπερβαίνει κατά πάρα πολύ τις 30.000,00 €. Μόνο και μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι η επιχείρησή μου έχει μηνιαίως λογαριασμούς ρεύματος που υπερβαίνουν τις 10.000,00 και οι χρεώσεις προς τον Δήμο κυμαίνονται άνω των χιλίων Ευρώ και αν επίσης αναλογιστεί κανείς ότι η επιχείρησή μου, η οποία είναι ακριβώς δίπλα, καταβάλει ετησίως μίσθωμα περίπου 400.000,00 €, τότε μπορεί εύκολα να υπολογίσει κάποιος ότι η περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί ο Δήμος Αλίμου ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή, εξαιτίας της ως άνω παράνομης συμπεριφοράς του μηνυομένου έχω υποστεί τεράστια περιουσιακή ζημία, όπως επίσης έχουν υποστεί περιουσιακή ζημία και πολλοί άλλοι νόμιμοι επιχειρηματίες, αλλά και οι δημότες του Δήμου Αλίμου, ενώ αντιθέτως, ο μηνυόμενος και οι εκμεταλλευτές του ανωτέρω περιγραφομένου καταστήματος έχουν αποκομίσει τεράστιο περιουσιακό όφελος, καθώς, μέσα από την καταγγελλόμενη εγκληματική συμπεριφορά, η εν λόγω ανταγωνιστική επιχείρηση αποκτά ανταγωνιστικό προβάδισμα απέναντι στη δική μου, αλλά και στις λοιπές νομίμως λειτουργούντες επιχειρήσεις εστίασης.

Επειδή ο μηνυόμενος, υπό την ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Αλίμου, με την ως άνω περιγραφόμενη και παράνομη συμπεριφορά του έχει προκαλέσει ζημία στον Δήμο Αλίμου η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις 15.000,00 €.

Επειδή σε όλα τα ανωτέρω έχουν συνδράμει και τρίτα, αγνώστων στοιχείων σε εμένα, άτομα.

Επειδή προσκομίζω και επισυνάπτω τα κάτωθι έγγραφα.

 

  1. Την υπ’ αριθμ. 85/2006 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Κέντρου Αλίμου.
  2. Το από 27.12.2006 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που αφορά το υπό κρίση κατάστημα.
  3. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας notia.gr αναφορικά με την καταγγελία του νυν Δημάρχου του Δήμου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη σε σχέση με την υπό κρίση ρευματοκλοπή.
  4. Ενδεικτικές φωτογραφίες από τις οποίες προκύπτει η έκταση και το είδος του υπό κρίση καταστήματος.
  5. Ενδεικτικά αντίγραφα λογαριασμών Δ.Ε.Η. της επιχείρησής μου από τα οποία προκύπτει το ύψος των δημοτικών τελών.

 

Επειδή πληρεξούσιο και αντίκλητό μου διορίζω τον δικηγόρο Αθηνών Νικόλαο Αγαπηνό του Τέλλου, κάτοικο Αθηνών, οδός Μέρλιν, αρ. 10, τηλ: 210 36 30 458.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Μηνύω τον Αθανάσιο Ορφανό, πρώην Δήμαρχο του Δήμου Αλίμου και νυν τακτικό μέλος της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλίμου και κάθε συνεργό και συμμέτοχο καθώς και κάθε τρίτο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπό κρίση υπόθεση για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (αρ. 259 ΠΚ) και του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας (αρ. 390 ΠΚ).

Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, ατομικώς και με την ιδιότητα του Νομίμου Εκπροσώπου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε» και τον διακριτικό τίτλο «ΝΕΡΑΪΔΑ» για τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης την οποία έχω υποστεί ατομικώς αλλά και υπό την ως άνω ιδιότητά μου από την υπαίτια και παράνομη συμπεριφορά του μηνυομένου και κάθε συνεργού και συμμετόχου καθώς και κάθε τρίτου πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπό κρίση υπόθεση για το ποσό των 44€ με επιφύλαξη.

 

ΑΛΙΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 29.10.2014 

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΚΕΤΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Α.Ε»

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βασίλειο της αυθαιρεσίας το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου – έτσι έκλεβαν το ρεύμα! (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Mε μηνύσεις απαντά ο επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης – ποιος δημοτικός σύμβουλος είπε ότι απείλησε να τον σκοτώσει με καραμπίνα (VIDEO)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.