Τρόμος στα νότια προάστια – Αδίστακτοι και σαδιστές οι “ληστές με το σίδερο”




Απέξω τα πανύψηλα δέντρα τύπου «λέιλαντ» κρύβουν τα πάντα γύρω από τη βίλα. Μέσα όμως ο τρόμος που έζησε η οικογένεια Καλδή δεν μπορεί να κρυφτεί και το διαπιστώσαμε «ιδίοις όμμασι» στην επιτόπια επίσκεψή μας.

Μία εβδομάδα μετά, στο σπίτι της οδού Καζαντζάκη, στα Πηγαδάκια της Βούλας, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Καλδής και η σύζυγός του προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές. Τα σημάδια όμως που άφησε η νύχτα της 6ης Οκτωβρίου, όταν οι «ληστές με το σίδερο» επιτέθηκαν στην οικογένεια που μόλις είχε τελειώσει το δείπνο της, θα χρειαστεί χρόνος για να ξεθωριάσουν. Είχαν την ατυχία να γίνουν στόχος της συγκεκριμένης σπείρας των Γεωργιανών, οι οποίοι κατά την αστυνομία… χαίρονται να βασανίζουν τα θύματά τους με το σίδερο, σαν τυφλοί σαδιστές!

Ευγενικά η σύζυγος του επιχειρηματία, ντυμένη στα μαύρα και με ζωγραφισμένη την οδύνη στο πρόσωπο, μας δέχθηκε για να μας πει ότι αρνείται να θυμηθεί οτιδήποτε σχετικό. Εκείνη και ο σύζυγός της, που αναρρώνει στο σπίτι του, θέλουν να ξεχάσουν και πρέπει να το κάνουν, αφού τη μαύρη εκείνη νύχτα την έζησαν και οι δύο ανήλικες κόρες τους.

Μπήκαν από την μπαλκονόπορτα
Η ιστορία που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του Παναγιώτη Καλδή, εμπόρου υγρών καυσίμων, ξεκίνησε στις 10:30 μ.μ. της περασμένης Δευτέρας. Τέσσερις ένοπλοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στη μονοκατοικία της οδού Καζαντζάκη από ανοιχτή μπαλκονόπορτα και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απίστευτη περιπέτεια των ενοίκων.

Η βίλα μοιάζει ασφαλής, καθώς γύρω υπάρχουν ψηλοί θάμνοι και περίφραξη. Η οδός Καζαντζάκη είναι ένας ήσυχος στενός δρόμος, που όμως μετά τις 10 ερημώνει. Οι τέσσερις ληστές εντόπισαν ένα τρωτό σημείο στο γκαράζ, από το οποίο κατάφεραν να σκαρφαλώσουν. Πιάστηκαν από τα κάγκελα του ισογείου και σε λίγη ώρα έμπαιναν από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο εσωτερικό της βίλας.

Eνας από τους ληστές ακινητοποίησε τον χονδρέμπορο υγρών καυσίμων και άρχισε να τον χτυπά. Οι υπόλοιποι δράστες έδεσαν τη γυναίκα και τις δύο κόρες του και τις μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο. Ο ίδιος στην κατάθεσή του λέει ότι είδε να τους φορούν κουκούλες πριν τις δέσουν.

Επειτα ήρθε η σειρά του. Αρχισαν να τον βασανίζουν. Οι ληστές ζητούσαν επίμονα από τον άνδρα να τους αποκαλύψει πού έχει το χρηματοκιβώτιο και να τους πει τον κωδικό για να το ανοίξουν. Oσο δεν τους έλεγε τις πληροφορίες που ήθελαν τόσο συνέχιζαν τα βασανιστήρια. Δεν σταμάτησαν ακόμα κι όταν το θύμα τους τους είχε πει τον κωδικό ασφαλείας.

Οι επόμενες στιγμές είναι συγκλονιστικές, καθώς οι ένοπλοι παίρνουν καυτό σίδερο και καίνε το πρόσωπο και την κοιλιά του Παναγιώτη Καλδή, που θα κάνει καιρό να ξεχάσει αυτές τις ώρες.

Για κάποιο λόγο, είτε επειδή δεν καταλάβαιναν σωστά τον κωδικό είτε γιατί επικρατούσε σύγχυση, το χρηματοκιβώτιο δεν άνοιγε. Τελικά το σήκωσαν ολόκληρο. Πήραν τα κλειδιά του οχήματος Μερσεντές που ήταν σταθμευμένο στο υπόγειο γκαράζ και διέφυγαν από τη μονοκατοικία. Οταν έφυγαν, η οικογένεια άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο επιχειρηματίας σε κατάσταση σοκ και με τα τραύματα από τα εγκαύματα που του προκάλεσαν οι ληστές-βασανιστές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Πλούσια λεία
Οπως έγινε γνωστό, στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 100.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα, ενώ οι ληστές άρπαξαν και 20.000 ευρώ που είχε ο επιχειρηματίας εκτός χρηματοκιβωτίου. Η κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ο επιχειρηματίας είναι συγκλονιστική. Από τις περιγραφές του φαίνεται ότι ο άνδρας υπέστη τα πάνδεινα στα χέρια των τεσσάρων κακοποιών. Μάλιστα, με μεγάλο κόπο κατάφερε να φτάσει στην Ασφάλεια, καθώς είναι εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπό του και το έγκαυμα στο αυτί του.

«Αισθάνονται ηδονή βασανίζοντας τα θύματά τους με το καυτό σίδερο», λένε με ένα στόμα οι αστυνομικοί που προσπαθούν να εξαρθρώσουν τους «ληστές με το σίδερο».

Οι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν διαπράξει άλλες τρεις ληστείες βασανίζοντας τα θύματά τους. Η τελευταία ληστεία από τη συγκεκριμένη τετράδα, πριν του Παναγιώτη Καλδή, καταγράφεται τον περασμένο Ιούλιο. Και έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ – ethnos.gr
[email protected]

 

Ανθρωποκυνηγητό απο την ΕΛ.ΑΣ
Ασύλληπτα ή και νέα μέλη της συμμορίας συνεχίζουν το εγκληματικό έργο

«Στοίχημα» για την αστυνομία αποτελεί η σύλληψη των αδίστακτων ληστών που το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν στη μονοκατοικία του Π. Καλδή στη Βούλα. Ηδη στο «στρατηγείο» της Ασφάλειας Αττικής στο κτίριο της ΓΑΔΑ έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα αντιμετώπισης της συμμορίας, που έχει θέσει στο μικροσκόπιο κάθε στοιχείο που έχει προκύψει από το σπίτι και το αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε βρεθεί παρατημένο στα Ανω Λιόσια.

Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι από το «ορφανό» αποτύπωμα στη βίλα, αλλά και από το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από το όχημα θα οδηγηθούν στους δράστες που χρησιμοποιούν τόση βία σε βάρος των θυμάτων τους. Την ίδια στιγμή επανεξετάζεται η περίπτωση του Γεωργιανού υπηκόου που έχει ήδη συλληφθεί ύστερα από τη ληστεία στο σπίτι του δερματολόγου στη Φιλοθέη και βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι οι ασύλληπτοι συνεργοί του, καθώς και νέα μέλη της εγκληματικής ομάδας συνεχίζουν το «έργο» τους. «Από το modus operandi και τη βία που χρησιμοποιούν για την τέλεια κάμψη της αντίστασης των θυμάτων τους πιστεύουμε ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που είχε ξαναχτυπήσει κατά τους προηγούμενους μήνες με την ίδια αγριότητα σε Νέα Ερυθραία και Θρακομακεδόνες», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζεται την υπόθεση. «Μπορεί ένα μέλος της σπείρας να έχει ήδη συλληφθεί, αλλά συνεργοί ή μιμητές του συνεχίζουν τη δράση τους. Oσο για την αλλαγή περιοχής-στόχου, αυτό μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ή απλώς σύμπτωση», συμπλήρωσε.

«Εκ του ασφαλούς»
Η ομάδα των αστυνομικών της Ασφάλειας έχει καταλήξει στον τρόπο που οι ένοπλοι ληστές διαλέγουν τα θύματά τους, αλλά και τον τρόπο δράσης τους: επιλέγουν πάντα μονοκατοικίες που φαίνονται «εντυπωσιακές», χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τους ιδιοκτήτες τους. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται να παρακολουθούν τον στόχο τους για μερικές μέρες. Κι αυτό γιατί σε όλες τις περιπτώσεις πηγαίνουν «εκ του ασφαλούς», γνωρίζοντας δηλαδή τα «τρωτά» σημεία του σπιτιού.

Και στα τρία «χτυπήματά» τους οι δράστες έχουν μπει στις μονοκατοικίες από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, σε ώρα που υπάρχει περίπτωση τα θύματά τους να είναι ξύπνια. «Δεν τους νοιάζει να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να ακινητοποιήσουν τους ιδιοκτήτες. Ισα ίσα, αυτό τους διευκολύνει για να μάθουν μια ώρα αρχύτερα, χωρίς να ψάξουν σε όλο το σπίτι, από τα βασανισμένα θύματά τους πού κρύβονται τα χρήματα και τα τιμαλφή», εξηγεί αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Η ΕΛ.ΑΣ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, να μην αφήνουν ανοιχτές πόρτες το βράδυ, αλλά και να αποφύγουν οτιδήποτε θα μπορούσε να διευκολύνει την είσοδο των ληστών.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.