Συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, στο Β΄ΚΑΠΗ Αλίμου (VIDEO)




(Ρεπορτάζ Σοφία Κουτάνη)

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Β΄ΚΑΠΗ Αλίμου, στο Άνω Καλαμάκι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, όταν ανακοινώθηκε ότι η Δήμητρα Ξυθάλη, οικογενειακή λειτουργός, θα αποχωρήσει από το ΚΑΠΗ  λόγω συνταξιοδότησης. Η «Δημητρούλα μας», όπως όλοι την αποκαλούσαν, στάθηκε στο πλευρό των μελών του ΚΑΠΗ και αγαπήθηκε από όλους. Φωτεινό παράδειγμα της αγάπης που δέχθηκε η γυναίκα αυτή, ήταν η συγκίνηση της Έφης Τζεμανάκη,επισκέπτριας Υγείας,  η οποία με φόντο την επικείμενη αποχώρηση δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

“Θα λείψει σε όλους η κυρία Δήμητρα και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα εξίσου ζεστό άνθρωπο που θα φροντίζει με αγάπη τους ηλικιωμένους” είπε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Την εκδήλωση ξεκίνησε η Έφη Τζεμανάκη, επισκέπτρια Υγείας του ΚΑΠΗ Αλίμου, πρόσωπο πολύ αγαπητό από τα μέλη του Κέντρου, η οποία τόνισε τη σημασία της φροντίδας της τρίτης ηλικίας, τις παροχές που προσφέρονται στα μέλη, τη δική της αλλά και όλων των συνεργατών της προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΑΠΗ, αλλά και την αγάπη της προς όλα τα μέλη.

Τη σκυτάλη έδωσε στην κ. Μαρία Πανούση (Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Γραφείου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»), η οποία επεσήμανε τις ανάγκες του Κέντρου και την προσπάθεια «με αίμα και ιδρώτα» για την εξασφάλιση των απαραίτητων παροχών στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με ταξίδια και δραστηριότητες για την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους.
Ο δήμαρχος αλλά και οι συνεργάτες του, απηύθυναν χαιρετισμούς, ευχές για μακροζωία και ευτυχία στους ηλικιωμένους, ενώ τόνισαν τη στήριξή τους προς το Κέντρο και δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται πάντα δίπλα στα προβλήματά τους, αλλά και στις χαρές τους.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με διάφορες δραστηριότητες, όπως η απαγγελία ποημάτων, τα τραγούδια της χορωδίας αλλά και ένας πολυποίκιλος μπουφές –προσωπική φροντίδα της κας Πανούση.

Λίγο πριν την έναρξη των τραγουδιών, η επικεφαλής της χορωδίας παρακάλεσε το κοινό να κάνει μια ευχή για την υγεία της μητέρας της, ενώ στη συνέχεια καθοδήγησε με δάκρυα στα μάτια τα μέλη της χορωδίας σε μια άψογη εκτέλεση του το τραγουδιού «Κάποιο δελινό»του Σώτου Παναγόπουλου.

Το δεύτερο τραγούδι που εκτέλεσε η χορωδία ήταν το «τα καημένα τα νιάτα» της Στέλλας Γκρέκου, το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκομένους.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτα Προυντζοπούλου, η αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Αναστασία Σιμητροπούλου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρτέμης Καραμολέγκος, ο πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Μαριόλης, ο πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου.

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.