Η Kayak Greece στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η και προτελευταία στάση της Kayak Greece «Τέσσερις πόλεις, μία διοργάνωση, ένα όραμα» στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης!
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν αγώνες Kayak, με τη συμμετοχή του πρωταθλητή Αγγλίας Damian Goworek, όπου βάση της συνολικής βαθμολογίας προηγήθηκε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος σε απόσταση αναπνοής από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών, αγώνες με αθλητές των Special Olympics, εκμάθηση Kayak σε αρχάριους με το πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους, περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό της δημοτικής παραλίας με το Let’s do it Greece, αγώνες Zumba και ανάδειξη του έργου του συλλόγου Φλόγα.
Αμέσως μετά τους αγώνες η Kayak Greece σε συνεργασία με τη σχολή Vouliagmeni Waterski and Wakeboard πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι μοναδικό.
Τετραπλό καγιάκ με τη συμμετοχή αθλητών του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου (Γιώργος Παραδείσης, Θανος Σώρας, Γιάννης Σώρας, Πάρης Μαινεμένιος) τράβηξε τον πολλά υποσχόμενο αθλητή του ΝΟΒ στο Wakeboard, Κωστής Γκούφα. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το highlight των αγώνων καθώς έκοψε την ανάσα σε όλους τους παρευρισκομένους, προσφέροντας ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα θέαμα. Το βάρος του αθλητή αλλά και η τριβή που δημιουργεί το Wakeboard στο νερό καθιστούν το εγχείρημα αυτό εξαιρετικά δύσκολο. Απαιτείται ιδιαίτερη σωματική δύναμη εκ μέρους των αθλητών του καγιάκ για να μπορέσουν να «βγάλουν» από το νερό το wakeboard και να καταφέρουν να το σύρουν. Κάτι ανάλογο έχει γίνει σε Αγγλία, Ουγγαρία και Ιταλία με παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Kayak Greece που θα βρεθεί για την τελευταία της στάση στην Χαλκίδα στις 19 του μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.