Γρηγόρης Kωνσταντέλλος:¨δέχομαι πολιτικές πιέσεις για την Υδρούσα” (VIDEO)




Την αποκάλυψη ότι άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας απαγόρευσαν σε υπαλλήλους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να αποβιβαστούν στο νησί Υδρούσα ή Κατραμονήσι κοντά στην παραλία Βούλας έκανε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατέφτασαν στο νησάκι μετά από σειρά καταγγελιών δημοτών και μέσων ενημέρωσης ότι στο δάσος του εκτελούνται εργασίες χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες. Κλιμάκιο της Πολεοδομίας επιχείρησε λοιπόν να ελέγξει δύο ξύλινες κατασκευές που έχουν ανεγερθεί, όμως οι υπάλληλοι δέχτηκαν τια απειλές των σεκιουριτάδων και αναχώρησαν.
Η συνέχεια δόθηκε στην Εισαγγελία όπου κατά τα λεγόμενα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου δεν δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία την οποία ζήτησε ο δικηγόρος των φερόμενων ως ιδοκτητών του νησιού για να …επιτρέψει τον έλεγχο.
Ζητήθηκε εν συνεχεία η συνδρομή του Λιμενικού και της Αστυνομίας, όμως κανείς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πρόσβαση της δημοτικής αρχής στο νησί Υδρούσα ή Κατραμονήσι.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε πάντως ότι ζήτησε να κατατεθεί μήνυση για το περιστατικό.
Περαιτέρω, είπε ότι δέχεται «ασφυκτικά μεγάλες και σοβαρές πολιτικές πιέσεις». Δηλώνοντας την αντίθεσή του στα σχέδια των επενδυτών, αποκάλυψε ότι «τα τηλέφωνα χτυπούν εντατικά αυτές τις βδομάδες» για να διαπιστώσει ότι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες έχουν υψηλές πολιτικές προσβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές που υποστηρίζουν ότι έχουν τίτλους ιδιοκτησίας σχεδιάζουν μαζικές τουριστικές επενδύσεις, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι δασική.
Το θέμα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερωτήσεις τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Δημήτρης Δαβάκης, Θάνος Ματόπουλος και Δημοσθένης Δόγκας.

ΠΗΓΗ:3vita.gr

Από οδηγός λεωφορείου, ιδιοκτήτης νησιού!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.