Έκλεβε χάλκινα καλώδια από υποσταθμούς της ΔΕΗ




Συνελήφθη προχθές (20-10-2014) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 38χρονος  για κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 38χρονος, αφού παραβίαζε εισόδους υποσταθμών της ΔΕΗ, αφαιρούσε χάλκινα καλώδια. Όπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο τετράμηνο, διέπραξε είκοσι μία (21) κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ στη Νέα Σμύρνη, το Καλαμάκι, την Καλλιθέα, τον Άγιο Δημήτριο, το Παλαιό Φάληρο, τη Δάφνη, τον Άλιμο, τα Καμίνια και το κέντρο της Αθήνας.

Η αφαίρεση των καλωδίων είχε σαν συνέπεια τη δημιουργία αστάθειας στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα εκτός από την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ, τη πρόκληση ζημιών και σε καταναλωτές εξαιτίας της καταστροφής οικιακών συσκευών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του συλληφθέντα είχαν σχηματισθεί το 2010 δύο (2) δικογραφίες για το ίδιο αδίκημα, ενώ συνολικά είχαν εξιχνιασθεί 267 κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα (10) ετών και έξι (6) μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.