Oι βίλες της χλιδής, στην παραλιακή (ΕΙΚΟΝΕΣ)




 

glyfada00

Το μικρόβιο της αναζήτησης στο τέως Live νυν Bing Maps ξαναφούντωσε στα σπλάχνα του σπιτόσκυλουχτες, που ψαχούλευε στις Εκάλες, οπότε λόγω καλοκαιριού είπε να κατέβει προς τα νότια, προς τη θάλασσα. Τώρα, ξέρει πως αυτά που σου δείχνει δεν είναι όλα Γλυφάδα, είναι κι άλλες παράπλευρες περιοχές κατά μήκους της Ποσειδώνος, αλλά είναι όλα δίπλα στην παραλία, κι έχουν ενδιαφέρον, οπότε ας πούμε “Γλυφάδα” να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτή την ιστορία. Έμπα για πολλές φωτό.

 

glyfada001

Εδώ (και στην αποπάνω φωτογραφία) βλέπουμε ένα οικοδομικό τετράγωνο που έχει από τη μια πλευρά την Ποσειδώνος κι από την άλλη έναν ήσυχο δρόμο, το τραμ και τη θάλασσα. Όχι πολύ ωραία θάλασσα, ομολογουμένως, αλλά θάλασσα. Στο τετράγωνο αυτό υπάρχουν -τι άλλο- βίλες. Οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε μακρόστενα οικόπεδα που έχουνε πρόσωπο και στην Ποσειδώνος και πίσω.  Στο σπιτόσκυλο αρέσει: Η μεσαία. (πάτα για μεγαλύτερη).

glyfada01

glyfada011

Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και Δυναστειόμορφες επαύλεις.

glyfada02

Ίσως το καλύτερο σπίτι στην περιοχή είναι αυτό, βρίσκει το σπιτόσκυλο. Αγνόησε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εστίασε στο κατάφυτο οικόπεδο με τα μεγάλα δέντρα και τη μεγάλη πισίνα και το μεγάλο, αλλά όχι κραυγαλέο σπίτι. Βέρι νάις.

glyfada03

Και βέβαια, η περιοχή είναι γνωστή για τα καστρόμορφα παλιά σπίτια, όπως ετούτο (πάτα για μεγαλύτερο), με την αδειασμένη την πισίνα.

glyfada04

Σε άλλα τετράγωνα τα οικόπεδα είναι πιο μικρά, και κατά συνέπεια οι πισίνες είναι μικρότερες.

glyfada05

Αλλά το αστέρι της περιοχής είναι αναμφίβολα αυτό. Σε ένα οικόπεδο με σχήμα Γ (στη γωνιά χώνεται μια πολυκατοικία και χαλάει το φενγκ σούι) υπάρχει αυτό το λευκό τέρας, με καμπυλόμορφο κυρίως κτίριο από τη μια, και pool house απ’ την άλλη, και με μια αμοιβαδοειδή πισίνα τεραστίων διαστάσεων με γέφυρα και νησάκι με φοίνικα μέσα. Τα λόγια είναι φτώχεια, δες το από όλες τις γωνίες:

glyfada051

glyfada052

glyfada053

spitoskylo.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.