Μέτρα προστασίας από δαγκώματα ζώων




Τα ζώα αποτελούν πιστό φίλο στη ζωή μας, τα αγαπάμε, αλλά προσέχουμε τη λύσσα. Για τον λόγο αυτό, το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού προτρέπει τους πολίτες να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:
Σε περίπτωση που μας γρατσουνίσει ή δαγκώσει ένα ζώο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πλύνουμε την περιοχή επαφής με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 5 λεπτά, να καθαρίσουμε την περιοχή με αντισηπτικό (ιώδιο ή οινόπνευμα) και να πάμε το γρηγορότερο στο νοσοκομείο.
Εάν το ζώο είναι αδέσποτο, συγκρατούμε όσο μπορούμε την εικόνα και τα χαρακτηριστικά του ζώου και συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, αν χρειαστεί, για τον εντοπισμό και έλεγχό του.
Για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, οφείλουμε να συνοδεύουμε με ασφάλεια το ζώο στη βόλτα. Στην περίπτωση που το ζώο γρατσουνίσει ή δαγκώσει κάποιον άνθρωπο, οφείλουμε να ανταλλάξουμε στοιχεία επικοινωνίας και μεριμνούμε ώστε να πάμε αμέσως το ζώο σε κτηνίατρο και να ενημερώσουμε τον συνάνθρωπο μας για το αποτέλεσμα της εξέτασης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΚΕΕΛΠΝΟ στο τηλέφωνο 210 5212054 και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.keelpno.gr.
Να θυμάστε πάντα ότι αγαπάμε τα ζώα, τα εμβολιάζουμε, αλλά προσέχουμε να μην κινδυνεύσουμε από αυτά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.