Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στη Γλυφάδα πουλούσε προστασία σε «στούντιο μασάζ»
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη στη Γλυφάδα γιατί εκβίαζε ιδιοκτήτη “στούντιο μασάζ” να του δίνει χρήματα για να του παρέχει προστασία. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός που φέρει το βαθμό του αστυνόμου και υπηρετούσε ως υποδιοικητής σε Α.Τ, των νοτίων προαστίων έπεσε στα χέρια των Αδιάφθορων σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας την ώρα που έπαιρνε στα χέρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ειδικότερα, επιχειρηματίας, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο 34χρονος αξιωματικός απαιτούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που επρόκειτο να λειτουργήσει σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.
Ο καταγγέλλων γνώρισε τον Αξιωματικό, μέσω του 34χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων – διαπραγματεύσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Αξιωματικός απαιτούσε αρχικά από τον 34χρονο το ποσό των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Ακολούθως η παράνομη απαίτηση, με διάφορες προφάσεις και εκβιαστικές απειλές, κλιμακώθηκε σταδιακά στις 3.700 και στη συνέχεια στις 10.000 ευρώ, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε τελικά η καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ, κάθε μήνα.
Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο συνεργό του Αξιωματικού, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Ακολούθως ο 34χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μαζί με τον Αξιωματικό, που μετέβη στο σημείο για να παραλάβει το χρηματικό ποσό.
Σε έρευνες που επακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στον Αξιωματικό κινητό τηλέφωνο και κάρτα SIM, ενώ στον 34χρονο το προσημειωμένο ποσό των (5.000) ευρώ, κινητό τηλέφωνο, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.
Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο συλληφθείς Αξιωματικός, στο πλαίσιο των εκβιαστικών του απαιτήσεων, είχε λάβει ήδη από τον καταγγέλλοντα το ποσό των 1.000 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.