H αυθαιρεσία της απουσίας…




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Λίγους μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, έκπληξη και απορία προκαλεί το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «Ηλιού-πολις Ανθρώπινη Πόλη» και η συστηματική παραποίηση της αλήθειας.
1. Καταγγέλλει την Οικονομική Επιτροπή για δήθεν έλλειψη απαρτίας, τα πρακτικά όμως των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων καταμαρτυρούν την παρουσία τουλάχιστον 5 μελών της Οικονομικής Επιτροπής σε σύνολο 9 τόσο από τη συμπολίτευση όπως επίσης και από τη δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Δημοτική Κίνηση «Ηλιού-πολις Ανθρώπινη Πόλη» ότι ο κ. Κοκοτίνης επικεφαλής της παράταξής τους αν και αποτελεί μέλος της Οικονομικής Επιτροπής εντούτοις έχει λάμψει δια της απουσίας του στο σύνολο των συνεδριάσεων από την αρχή σύστασης της Οικονομικής Επιτροπής. Όπως γνωρίζετε η ευθύνη της αντιπολίτευσης στην άσκηση ελέγχου και κριτικής στην εκάστοτε δημοτική αρχή, αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας και θα ήταν φρόνιμο και εποικοδομητικό να την ασκείτε με την παρουσία σας στα θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και ήταν απολύτως απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου, αφορούν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ (Αντικατάσταση Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης, Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για αντικατάσταση των λαμπτήρων στον Αγ. Κωνσταντίνο, Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην Αγαμέμνωνος), την ένταξη σε ρύθμιση οφειλών δεκάδων δημοτών και επιχειρήσεων, τον καθορισμό όρων διαγωνισμού για τη «Συντήρηση δασικού οδικού δικτύου Υμηττού» κατόπιν εντολής του Δασαρχείου, την έγκριση ανάθεσης εργασιών που προέκυψαν από τη θεομηνία του Ιουλίου, την αποδοχή της δωρεάς ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης από την «Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης», την έγκριση του πλεονασματικού Ισολογισμού του Δήμου.
2. Καταγγέλλει τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΗΛ) για έγκριση 6.000 ευρώ για διοργάνωση αγώνων πάλης που δήθεν είχαν ήδη πραγματοποιηθεί, όταν οι αγώνες του Πανελληνίου Αναπτυξιακού Πρωταθλήματος Ολυμπιακής Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης θα πραγματοποιηθούν στις 25-26 Οκτωβρίου 2014. Υπάρχει άλλωστε και σχετική επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Κωνσταντίνου Θάνου που αιτείται στον ΠΑΟΔΗΛ τη συνδιοργάνωση των αγώνων.
3. Καταγγέλλει τον Δήμο Ηλιούπολης για δήθεν “αυθαίρετες παρεμβάσεις” στο χώρο των γηπέδων από τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ηλιούπολης (ΑΟΑΗ). Η αλήθεια είναι ότι ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Ηλιούπολης (ΑΟΑΗ) σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του μετά τη θεομηνία του Ιουλίου αποφάσισε με ιδίους πόρους και χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο ούτε με ένα ευρώ, να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση του αποστραγγιστικού δικτύου και σε μικροδιαμορφώσεις οι οποίες δεν απαιτούν πολεοδομική άδεια. Η τεχνική υπηρεσία με τον Διευθυντή της κ. Γουρλή επισκέφτηκε το χώρο των γηπέδων, διαπίστωσε την αναγκαιότητα των εργασιών και ενέκρινε την εκτέλεση αυτών. Η ανάληψη λοιπόν του συνόλου της δαπάνης από τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ηλιούπολης στον οποίο έχουν παραχωρηθεί τα γήπεδα τένις εδώ και δεκαπέντε χρόνια έναντι ενοικίου μόνο ως θετική κίνηση μπορεί να εκληφθεί.

«Πρώτα η Ηλιούπολη»
4-9-14

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.