ΦΡΕΝΟ στην επένδυση στο Ελληνικό βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο




aerodromiogeitoniamou

Δε θα ξέφευγε ούτε η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό από το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο για τεχνικούς λόγους τελικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν δίνει το ‘’πράσινο φως’’ προκειμένου να προχωρήσει το επόμενο στάδιο με την υπογραφή της σύμβασης.

Οι ιθύνοντες του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εμφανίζονται καθησυχαστικοί κι επισημαίνουν ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι συνήθης και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις παραχώρησης δημοσίων ακινήτων (όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις της παραχώρησης του ακινήτου της Κασσιόπης Κέρκυρας στην NCH, του Παλιουρίου Χαλκιδικής στον Ιβάν Σαββίδη, του χαρτοφυλάκιο των 28 κτιρίων του δημοσίου μέσω sale & leaseback στις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ- νύν Grivalia AEEAΠ κ.τ.λ.). Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης παρέχοντας τις σχετικές διευκρινίσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ακόμη και στην περίπτωση αυτή ωστόσο, οι καθυστερήσεις για το άκρως φιλόδοξο project των 7 δισ. ευρώ είναι δεδομένες και μάλιστα τα χρονοδιαγράμματα πάνε ακόμη πιο πίσω για ένα έργο, το οποίο, κατά τα λεγόμενα της διοίκησης του αναδόχου, του ομίλου της Lamda Development, «μπορεί να ξεκινήσει αύριο, αρκεί το Δημόσιο να επιταχύνει τους χρόνους του». Από την πλευρά της, και η Lamda ζητεί μεγαλύτερη ταχύτητα στους χρόνους, η οποία ωστόσο δεν μπορεί, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, να επιτευχθεί επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την έλλειψη σωστού σχεδιασμού από πλευράς των υπηρεσιών που σχετίζονται με το ελληνικό Δημόσιο ακόμη κι όταν πρόκειται για επενδύσεις αυτού του μεγέθους που προετοιμάζονται τουλάχιστον την τελευταία τριετία…

Της Στεφανίας Σούκη – newmoney.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.