To μήνυμα του Γιάννη Κωνσταντάτου




Aγαπητές Συμπολίτισσες, αγαπητοί Συμπολίτες,
Αναλαμβάνοντας σήμερα τα ηνία του δήμου, του Ελληνικού-Αργυρούπολής μας, ως πρώτη πράξη της νέας διοίκησης, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να επικοινωνήσω μαζί σας.
Η επικοινωνία μας αυτή θα είναι συνεχής και σε πολλά επίπεδα, διότι πρέπει να είστε ενήμεροι για τα δημοτικά θέματα, αφού η διοίκηση που μας εμπιστευθήκατε ασκείται από εμάς εξ ονόματός σας και ο δήμος δεν ανήκει σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε εσάς.
Πιστεύουμε στην αξία και τη δύναμη του διαλόγου. Γι’ αυτό θέλουμε και τη δική σας γνώμη σε ό,τι κρίνετε πως μπορεί να βοηθήσει την πρόοδο του τόπου μας, αλλά και σε ό,τι κρίνετε πως θα μας κάνει πιο αποτελεσματικούς για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να αγωνισθούμε να την αναβαθμίσουμε, ώστε να ασκήσει σωστά τον κοινωνικό ρόλο της.
Οι θέσεις της νέας διοίκησης για τη περίοδο 2014-2019παρουσιάσθηκαν στο πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης, το οποίο είναι οραματικό και φιλόδοξο. Είναι όμως και ρεαλιστικό, γιατί λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας, και εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ.
Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιήσουμε στα 5 επόμενα χρόνια στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να αλλάξουμε το δήμο, να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε αυτόν και να ομορφύνουμε την πόλη μας.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα υλοποιούμε βήμα-βήμα τη δέσμευσή μας για το νοικοκύρεμα του Δήμου και την αναδόμησή του:
  • Λειτουργούμε τη Δημοτική Συγκοινωνία
  • Δημιουργούμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Εξορθολογίζουμε αρχικά και βελτιώνουμε στη συνέχεια τις δομές και τη λειτουργία των Υπηρεσιών δήμου
  • Δημιουργούμε Γραφείο Εξυπηρέτησης των δημοτών.
  • Επισκευάζουμε και επαναλειτουργούμε σωστά πολλούς ανενεργούς σήμερα εξοπλισμούς και οχήματα του Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου.
  • Αντιμετωπίζουμε άμεσα θέματα των σχολικών μονάδων μας
  • Εξωραΐζουμε την εικόνα του Δημαρχείου μας.
Στην ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή που διέρχεται η χώρα και η περιοχή μας χρειάζεται κοινός αγώνας με τη συμμετοχή, το διάλογο, τη συναίνεση, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό. Είναι οι αναγκαίοι όροι για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και το άνοιγμα νέων προοπτικών ανάπτυξης προς όφελος ΌΛΩΝ των πολιτών. Πολιτικαντισμοί και κομματισμοί που διαιρούν αντί να ενώνουν δεν έχουν πλέον καμία απολύτως θέση στο Δήμο μας. Σημαία μας είναι μόνο οι ανάγκες των δημοτών και το συμφέρον της πόλης μας.
Αυτόν τον αγώνα οι συνεργάτες μου και εγώ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δήμου θα τον δώσουμε με Ήθος, Εντιμότητα και Συνέπεια έχοντας εμπειρία, θέληση, δύναμη και όραμα για το Δήμο μας. Έναν Δήμο μεγάλο, ανθρώπινο, σύγχρονο, δίκαιο και πολιτισμένο, που αξίζει ο ευλογημένος τόπος μας και η νέα γενιά.
Ελληνικό-Αργυρούπολη, 1-9-2014
Γιάννης Κωνσταντάτος
Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Την Κυριακή, 31-8-2014, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, καθώς και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων για την περίοδο 2014-19.

Ηταν μια τελετή σεμνή, όσο και πανηγυρική, λόγω της εντυπωσιακής μεγάλης συρροής του κόσμου, που κατέκλισε στην κυριολεξία κάθε ελεύθερο και διαθέσιμο χώρο, τόσο εντός, όσο και εκτός του μεγάλου αμφιθεάτρου του Συνεδριακού Κέντρου Αργυρούπολης.
Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών, ο οποίος κατόπιν κάλεσε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και τους συμβούλους της διοίκησής του να ορκισθούν επί του ιερού Ευαγγελίου επαναλαμβάνοντας μαζί του μεγαλοφώνως τον καθιερωμένη όρκο. Στο τέλος της ορκωμοσίας μίλησε με θερμά λόγια για τη νέα δημοτική αρχή και της ευχήθηκε την πλήρη ευόδωση στο έργο της, στο οποίο και η Εκκλησία θα σταθεί αρωγός όπου χρειαστεί, όπως είπε.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος κάλεσε τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να δώσουν, σύμφωνα με την επιθυμία τους, τον πολιτικό όρκο τους, τον οποίο εκείνος εκφωνούσε και εκείνοι επαναλάμβαναν.
Ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων και συνεχών επιφωνημάτων του κόσμου «άξιος, άξιος», φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε από καρδιάς τους πάντες για την παρουσία και τις θερμότατες εκδηλώσεις τους.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Αυτή εδώ η διοίκηση θα εργάζεται οργανωμένα, μεθοδικά και αποτελεσματικά έχοντας ως βασική αρχή – οδηγό το νόμο και τον άνθρωπο. Ολους τους Ελληνικιώτες και τους Αργυρούπολίτες, ανεξάρτητα που ανήκουν πολιτικά και τι πιστεύουν. Σας αγκαλιάζουμε όλους με αγάπη, γιατί τα προβλήματά σας είναι και δικά μας προβλήματα και οι ανάγκες σας είναι και δικές μας ανάγκες» τόνισε επευφημούμενος και πάλι.
Τέλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων και δράσεων που η Δημοτική Αρχή έχει ως στόχο να υλοποιήσει βήμα – βήμα στο αμέσως προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι η Δημοτική Συγκοινωνία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο εξωραϊσμός του Δημαρχείου, η οργάνωση και καλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημου κ.α.
«Την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις. Αυτό θα κάνουμε και εμείς για να φυσήξει επιτέλους νέος αέρας δημιουργίας και ανάπτυξης στην πόλη μας» είπε στο τέλος του χαιρετισμού τους, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και θερμών εκδηλώσεων των δημοτών και των κατοίκων.
Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από όλους τους αιρετούς, πλην του κ. Νάσου Σπυρόπουλου, επικεφαλή της παράταξης «Πρώτη Πόλη», που δεν παρέστη στην τελετή.
Στην τελετή παραβρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Αργυρούπολης, κ.κ. Ευσταθιάδης και Χαρ. Σεραφίδης, πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι, επικεφαλής των Αρχών, πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλης και πολλοί άλλοι επώνυμοι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.