Κονδύλης:”Διαχειριστικός έλεγχος στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου” (VIDEO)




Δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα πληρώσουν οι δημότες Αλίμου για το ρεύμα που έπαιρνε παράνομα από το κολυμβητήριο το Dia Noche του Σταθοκωστόπουλου – ξεκινούν έλεγχοι για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου” 

Τοποθέτηση Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη στο Δημοτικό Συμβούλιο 17.09.2014 για το Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου:

1. Έγγραφη καταγγελία από Ομάδα ότι έδωσε 1.500 € στον κ. Καρανικόλα για τη χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου και για τα χρήματα αυτά δεν πήρε απόδειξη. Τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στο Ταμείο του Οργανισμού.
2. Οι δάσκαλοι πολλών τμημάτων ήταν χωρίς συμβάσεις και πληρώνονταν με «μαύρα» και αδήλωτα χρήματα. Εισέπρατταν οι ίδιοι χρήματα, χωρίς να δίνουν αποδείξεις σε πολλές περιπτώσεις. Ορισμένοι μας είπαν ότι είχαν προφορική συμφωνία με τον Πρόεδρο του ΘΟΠΑΑ να αποδίδουν ποσοστό από τις εισπράξεις τους στο Ταμείο του Οργανισμού, αλλά δεν ξέρουμε αν, ποιοι και ποιο ποσοστό τελικά απέδωσαν.
3. Οι εισπράξεις από τα Τμήματα (πλην Κολυμβητηρίου) είχαν θεαματική πτώση από 19.890 € το πρώτο 8μηνο του 2012 (Προεδρία κυρίας Μουτσάτσου) σε μόλις 6.579 € το ίδιο διάστημα φέτος (Προεδρία κ. Καρανικόλα). Δηλαδή μείωση κατά 70 % σχεδόν, ενώ το ύψος των συνδρομών και ο αριθμός των δημοτών που συμμετείχαν δεν παρουσίαζε αντίστοιχη μείωση.
4. Το προσωπικό του Κολυμβητηρίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ανασφάλιστο, αδήλωτο και απλήρωτο. Όταν το Σεπτέμβριο του 2013 είχα φέρει το θέμα στο Δ.Σ., ο τότε Πρόεδρος κ. Καρανικόλας και ο τότε Δήμαρχος είχαν ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν εθελοντές. Σήμερα, με έγγραφό τους, ένα χρόνο μετά, οι άνθρωποι αυτοί εγγράφως δηλώνουν ότι δεν ήταν εθελοντές, ήταν εργαζόμενοι και ζητάνε τα χρήματά τους.
5. Το αναψυκτήριο «DIA NOCHE» του Κολυμβητηρίου χρησιμοποιεί και καίει ηλεκτρικό ρεύμα από το ρολόι του Κολυμβητηρίου. Με την κατανάλωση αυτή επιβαρύνεται ο Δήμος, έχει δημιουργηθεί οφειλή πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και η προηγούμενη δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΘΟΠΑΑ δεν έκανε τίποτα για να εισπράξει. Υπάρχει ενδιάμεσος μετρητής. Μάλιστα, η τελευταία φορά που η δημοτική αρχή μέτρησε την κατανάλωση ήταν το Σεπτέμβριο του 2012. Έκτοτε όχι μόνο δεν έχει εισπραχθεί, αλλά και δεν έχει καν καταμετρηθεί το ρεύμα που καίει ο ιδιώτης από το ρολόι του Δήμου. Ξαναμετρήθηκε το ρεύμα προχθές, έπειτα από δική μου προφορική εντολή.
6. Επεβλήθη πρόστιμα από το ΙΚΑ ύψους 5.000 € προς το ΘΟΠΑΑ, διότι το ΙΚΑ απηύθυνε έγγραφο στο ΘΟΠΑΑ και ο Πρόεδρος ουδέποτε απάντησε.
Σταματώ εδώ. Νομίζω έχετε μια πρώτη εικόνα της κατάστασης, αναλυτικά θα υπάρχει εικόνα μετά τον διαχειριστικό έλεγχο.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Κονδύλης:”Διαχειριστικός έλεγχος στον Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου” (VIDEO)

  • 18/09/2014 at 11:44 πμ
    Permalink

    Απο πλευράς μου…μιά μόνο λέξη : ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!

    Απαντήστε
  • 18/09/2014 at 12:24 μμ
    Permalink

    Για να δουμε!!
    Μηπως και σταματησουν να πεφτουν οι μπασκετες
    στα κεφαλια των παιδιων!!!

    Απαντήστε
  • 19/09/2014 at 10:50 πμ
    Permalink

    Τίποτε σ΄αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να είναι τυχαίο. Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που ο Αλιμιώτης ψηφοφόρος έστειλε στα αζήτητα την προηγούμενη Δ/ση του Δήμου. Καθυστερημένα λίγο αλλά πολύ δίκαια. Και που να δείτε τη συνέχεια. Μάλλον ιδιόκτητο μαγαζάκι νομίσαν μερικοί σαν τον εμπλεκόμενο Δημ. Σύμβουλο, ότι ήταν ο Δήμος. Υπάρχουν και άλλα πολλά που θα φέρει στο φως η έρευνα. Και απορούσαμε όλοι μας πως αυτός ο Δήμος με τόσα έσοδα δεν μπορεί να αλλάξει λίγο προς το καλύτερο. Ο κάθε Αλιμιώτης που πληρώνει τα ακριβότερα τέλη στην Ελλάδα, απαιτεί ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ σε κάθε μαύρη και ύποπτη οικονομικά τρύπα. Και όλοι οι εμπλεκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να παραδωθούν ΑΜΕΣΑ στη Δικαιοσύνη.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.