“Μην περιμένετε να δείτε μια λαϊκή ομάδα και αγνό λαϊκό ποδόσφαιρο”!




(Nasos Prozac)

Παιδιά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές! Η ομάδα έγινε ΠΑΕ. Η στάση που θα κρατήσει για επιβιώσει σε αυτό το σύστημα θα πρέπει να είναι ΕΤΑΙΡΙΑΣ με τα όλα της. Μην περιμένετε να δείτε μια λαϊκή ομάδα και αγνό λαϊκό ποδόσφαιρο! Αν προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως θα την φάει ο ανταγωνισμός! Το επαγγελματικο ποδόσφαιρο ανήκει στους Προέδρους ! Το έχουν κάνει στοιχήμα , πρεστίζ και νταβατζιλίκι. Ομάδες με ιδιωτικούς στρατούς (χουλιγκανους ) , διαπλοκές , ντοπα και πολλά άλλα. Και στη μέση ο πιο πληρωμένος, ο πιο εξωνημένος «διαιτητής» που θα μπορούσε να υπάρξει: Το κράτος.
Τα λέω όλα αυτά απλα για να σπάσω όσο το δυνατό περισσότερες αυταπάτες που μπορεί να έχουμε .
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν ανακατασκευαστεί η βιτρίνα του, θα αποπνέει από την κορυφή μέχρι τα νύχια, από τα σαλόνια μέχρι τα τελευταία τοπικά πρωταθλήματα της Ανωκατωμαγούλας, τη δυσωδία της παρακμής της τάξης που το έχει σφετεριστεί και για όσο διάστημα θα το έχει σφετεριστεί.
Ας μη νομίζουν, όμως, ότι θα παραιτηθούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε την μπάλα. Να ψάχνουμε το ΠΑΙΧΝΙΔΙ σε έναν κόσμο που οι νόμοι του δε θα υπαγορεύονται από το ωμό συμφέρον, εκεί που οι άνθρωποι δε θα σμίγουν τα χέρια για να ανταλλάξουν λεφτά και μετοχές, αλλά για να ανταλλάξουν φανέλες παίρνοντας ο ένας κουράγιο από τον τίμιο ιδρώτα του άλλου. Μιλάμε για έναν κόσμο που το ποδόσφαιρο θα είναι απλώς ένα παιχνίδι που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ιερή σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τα παιχνίδια τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.