Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο παιδικό φεστιβάλ στη Βάρκιζα




Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε τo πρώτο παιδικό φεστιβάλ Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης από 18-22 Ιουνίου, στην παραλία της Βάρκιζας, με ελεύθερη είσοδο, για το κοινό.

Για πρώτη φορά ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής οργάνωσε μια εβδομάδα αφιερωμένη στα παιδιά .Με κέφι και φαντασία. Με παραμύθια, θέατρο, κούκλες, ηθοποιούς, εργαστήρια κατασκευών, παιχνίδια .

Κάθε απόγευμα , στις 7μ.μ., για πέντε συνεχόμενες μέρες, το λιμάνι της Βάρκιζας άλλαζε όψη. Πλημμύριζε από χαρούμενα πρόσωπα και παιδικές φωνές, που συνωστίζονταν στα εργαστήρια κατασκευών. Ανεμόμυλους, κούκλες θεάτρου, μουσικά όργανα, βάρκες, αστερίες και κοχύλια από γύψο, πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά έφτιαξαν οι μικροί “καλλιτέχνες”, με τη βοήθεια των έμπειρων συνεργατών του θεάτρου, “Φούρνος”. Παράλληλα δίπλα στην θάλασσα αναβίωσαν από μικρούς και μεγάλους, παιχνίδια που παίζονταν παλιά. Αμπάριζα, Μήλα, Τσουβαλοδρομίες , ΣτραβόsΚαλόγερος, Κλέφτες και Αστυνόμοι.

Μετά το παιχνίδι και τις κατασκευές, στις 8:30μ.μ. , κάθε βράδυ, η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ άνοιγε αυλαία για να φιλοξενήσει πέντε από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν: «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα», από το Θέατρο μαριονέτας, «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, “Θα φάμε τα μουστάκια μας», από τους «ΜΠΟΕΜ»

«Μήλα, Ζάχαρη, Κανέλα» από το«ΦΟΥΡΝΟ»,«Αίσωπος-Αδελφοί Γκριμ =παιχνίδι, από τη θεατρική εταιρεία «ΤΟΠΙ»,και “Toβιβλίο των Θρύλων”, από το “Εργοστάσιο Ονείρου”.

“Στόχος του Φεστιβάλ, η εξοικείωση των παιδιών με τον πολιτισμό, η περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση, η δημιουργική τους απασχόληση”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Κ. Ι. Νιτερόπουλος, ενώ, ο κ.Γ. Κωνσταντέλλος, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση δεσμεύτηκε να καθιερώσει το φεστιβάλ και να το αναδείξει σε θεσμό της πόλης.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού χώρου και πλήθος κόσμου.

ΠΗΓΗ:notiareport.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.