Κοντά στα παιδιά της Γλυφάδας ο Μητροπολίτης Παύλος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.00 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Καλοκαιρινής Εκδηλώσεως, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών Σταθμών της πόλης και παρευρέθηκε στη γιορτή τους, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Μπάσκετ του Α.Ο. Τερψιθέας.

Εκατοντάδες παιδάκια μαζί με τους γονείς και τους νηπιαγωγούς τους, έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και από μία εικονίτσα ως ευλογία.


Στη συνέχεια ο Σεβαμιώτατος μετέβη στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας και παρακολούθησε την Εκδήλωση της λήξεως των μαθημάτων των χορευτικών τμημάτων της Ενορίας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εδώ και 5 χρόνια η ως άνω Ενορία, διαθέτει 8 χορευτικά τμήματα με 400 μαθητές, οι οποίοι διδάσκονται τους παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς, με τη φροντίδα του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Κανέλου. Η Εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των διδαχθέντων χορών με ζωντανή μουσική και η εκδήλωση εξελίχθηκε σαν ένα κανονικό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων.


Στο τέλος της Εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απέδωσε τα εύσημα στους χορευτές και τους διδασκάλους, ως και στους κληρικούς του Ναού, για αυτή τους την πρωτοβουλία με την οποία διασώζεται η εθνικής μας παράδοση.

 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.