Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, Άγιος Δημήτριος 2014
Άκου το ρυθμό της πόλης. Γιατί η Μουσική και φέτος είναι μεταδοτική!
«Χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»- Φρ. Νίτσε

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής πάει στην πόλη του Αγίου Δημητρίου! Το Σάββατο 21 Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου- από τις 18:30 και μετά, η πόλη θα μπει στους ρυθμούς των φρέσκων μουσικών και ήχων, νέων δημιουργών και καλλιτεχνών του Αγ. Δημητρίου και όχι μόνο που θα κατακλύσουν και φέτος την πλατεία του μετρό Δάφνης, (έξοδος Αγ. Δημητρίου).
Για ένα βράδυ η κεντρική, πολυσύχναστη και ζωντανή πλατεία του Μετρό, θα πάρει χρώμα από τις μουσικές των καλλιτεχνών:
Δημήτρης Λάμπος & οι Απόγονοι

Line Out

Κρυστάλλινες Σκιές

Raisin Level

Overtone

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει με αμείωτο πάθος στο Δίκτυο των πόλεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αναδεικνύοντας με επιτυχία μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες κυρίως από την πόλη μας, αλλά και τις ευρύτερες περιοχές. Και φέτος λοιπόν, μαζί με 37 ακόμη πόλεις σε όλη την Ελλάδα και 350 μουσικά γεωγραφικά σημεία, θα ντύσουμε μια κεντρική πλατεία με ήχους μουσικής και για ένα απόγευμα ξεχνάμε έγνοιες και δυσκολίες και αφηνόμαστε στους ρυθμούς των νέων αλλά πάντοτε ταλαντούχων καλλιτεχνών. Γιατί η Μουσική φαίνεται μερικές φορές να είναι παντοδύναμη!
Περισσότερες και συνεχείς πληροφορίες για το line up θα βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/EuropeanMusicday.AgiosDimitrios
Μερικά λόγια το θεσμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Μερικά λόγια το θεσμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, για 15η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πώς ξεκίνησαν όλα; Το 1982, την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».
Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους, όπου με την υποστήριξη των τοπικών αρχών κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, τζαζ, ροκ, ηλεκτρονική μέχρι και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών καλύπτεται από τους υποστηρικτές της Γιορτής.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.
Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.