Δημοσθένης Δόγκας: “Η Δημοτική Βούληση ήρθε για να μείνει”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το οριακό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, της 25ης Μαΐου 2014, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με διαφορά μόλις 12 ψήφων του πρώτου υποψηφίου από τον δεύτερο, υπογραμμίζει ότι οι πολίτες δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν από τους δύο διεκδικητές της δημαρχίας.

Η απουσία καθαρής εντολής, η πόλωση των δημοτών σε πλαστά διλήμματα, η κυριαρχία της λογικής “το μη χείρον βέλτιστον” αναδεικνύουν, την αναγκαιότητα και την αναζήτηση του νέου, ενός διαφορετικού πόλου, μιας Δημοτικής Βούλησης που θα σηματοδοτεί τη ρήξη με το παρελθόν.

Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να επισημάνει κανείς το γενικότερο φαινόμενο ότι ένας στους τρεις πολίτες αποφάσισαν να απέχουν αλλά και να σημειώσει το γεγονός ότι 2000 περίπου συνδημότες μας, (ποσοστό που αγγίζει το 10%) επέλεξαν “άκυρο” και “λευκό” στον δεύτερο γύρο. Οι δύο “μονομάχοι” της δεύτερης Κυριακής δεν έπεισαν ότι μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες του Δήμου. Αντιθέτως, στηρίχθηκαν στην αρνητική διαφήμιση και στη διαβολή του αντιπάλου τους για τη δική τους “ανάδειξη”.

Οι υφέρπουσες φήμες για ενδεχόμενες ατασθαλίες σε ορισμένα εκλογικά τμήματα μας γυρίζουν πίσω σε αλήστου μνήμης εποχές. Σε περίπτωση που επαληθευτούν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και δραστικά.

Η νέα δημοτική περίοδος που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα χαρακτηριστεί από νέες πολώσεις και αντιπαραθέσεις, δεδομένου ότι ο νέος δήμαρχος θα έχει ισχνή λαϊκή νομιμοποίηση. Επιπλέον, η συγκρότηση των συνδυασμών βάσει προσωπικών στρατηγικών, χωρίς ιδεολογικοπολιτική σύμπλευση, αλλά και αφειδών υποσχέσεων για “οφίτσια”, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι θα δείξει από νωρίς τα όριά της, όταν δηλαδή δεν εξοφληθούν τα πρώτα πολιτικά “γραμμάτια”. Η αναζωπύρωση του τοπικισμού για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν αποκλείεται να αποτελέσει άλλη μια πηγή εντάσεων.

Το νέο θα γεννηθεί από τις στάχτες του παλιού. Εμείς θα είμαστε παρόντες και ενεργοί.

Το προεκλογικό μας σύνθημα “ΤΩΡΑ  ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ”, είναι διαχρονικό!

Από το Γραφείο ΤύπουΓια να είστε πάντα ενήμεροι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας

www.dimotikivoulisi.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.